Ψtalk: “Είμαι 18 ετών, πρώτο έτος σπουδών και δεν έχω κανει ακόμα σχέση ούτε έχω δώσει φιλί.”
Αναρτήθηκε από το www.pixabay.com

Ψtalk: “Είμαι 18 ετών, πρώτο έτος σπουδών και δεν έχω κανει ακόμα σχέση ούτε έχω δώσει φιλί.”

 

Γεια σας , είμαι 18 ετών πρώτο έτος σπουδών και δεν έχω κανει ακόμα σχέση ούτε έχω δώσει το πρώτο φιλί και η αλήθεια είναι με αγχώνει πάρα πολύ αυτό το κομμάτι όπως και να δοθώ σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Επίσης έχω κολλήσει 6 χρονιά τώρα σε έναν άνθρωπο που δεν είχαμε ούτε έχουμε σχέση απλά υπήρξε ένα φλερτ τον πρώτο χρόνο και τίποτα παραπάνω … Αλλά ακόμα νιώθω πολύ δυνατά συναισθήματα γι’ αυτόν και νομίζω ότι με κρατάει πίσω και δε μπορώ να δω κανένα άλλο άτομο με αυτόν τον τρόπο. Τι να κάνω δεν μπορώ να τον ξεπεράσω. Κοιμάμαι και ξυπνάω με την σκέψη του κυριολεκτικά… Φοβάμαι να του πω τι αισθάνομαι γιατί αν είναι θετικός και αυτός με εμένα φοβάμαι να κάνω σχέση…

Από τον/την: Νάσια


Αγαπητή , σ ευχαριστούμε που μοιράστηκες  τις σκέψεις σου μαζί μας.

Λοιπόν Νάσια μου… Είσαι ακόμα 18 χρονών, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι γι’ αυτά . Ούτε για το φιλί, ούτε για την σχέση και την ολοκλήρωση. Θα σου πρότεινα να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου γιατί αυτό θεωρώ ότι χρειάζεσαι.

Γνωρίζω ότι την σημερινή εποχή οι έφηβοι (αγόρια και κορίτσια) ‘’βιάζονται’’ να μεγαλώσουν και να τα κάνουν όλα νωρίς. Το σημαντικότερο όλων, είναι, ο άνθρωπος που θα επιλέξει ο καθένας ώστε να προχωρήσει .Εσύ μπορεί να μην  τον έχεις βρει ακόμα ή απλά μπορεί να μην είσαι έτοιμη.  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγχώνεσαι και να ψάχνεις να βρεις το λάθος . Μας έχεις αναφέρει ωστόσο, ότι έχεις ‘’κολλήσει’’ μ ένα παιδί αλλά διστάζεις να του μιλήσεις γιατί  δεν νιώθεις έτοιμη για να κάνεις σχέση.

Θα σου πρότεινα, λοιπόν, να σκεφτείς μόνη σου τι είναι αυτό που σε φοβίζει στην ιδέα της σχέσης. Και ύστερα, αν όντως αισθάνεσαι το ίδιο για το ‘’φλερτ’’ σου τόσα χρόνια μετά ή αν όλο αυτό είναι μία γλυκιά συνήθεια. Αν όντως καταλήξεις στο γεγονός ότι συνεχίζεις να αισθάνεσαι το ίδιο , θα σε συμβούλευα να του μιλήσεις. Στην περίπτωση που είναι θετικός , δεν χρειάζεται να βιαστείτε αλλά κυρίως δεν χρειάζεται να πιεστείς να προχωρήσεις σε κάτι που δεν νιώθεις ότι είσαι έτοιμη.  Μέσα από τον χρόνο που θα περάσετε μαζί θα καταλήξεις και εσύ στο αν θέλεις να προχωρήσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, που είναι δηλαδή αρνητικός, η απάντηση του θα σε βοηθήσει να δεις πως σκέφτεται εκείνος για εσένα και ίσως όλο να αυτό να σε βοηθήσει να ‘’ξεκολλήσεις’’ και αφήσεις τον εαυτό σου να γνωρίσει νέα άτομα.

Κλείνοντας, να θυμάσαι. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι και να αγχώνεσαι για κάτι που έχεις ολόκληρη ζωή μπροστά σου για να το ζήσεις.  Όταν θα είσαι εσύ έτοιμη θα βρεθεί το κατάλληλο άτομο που θα λύσει κάθε φοβία και άγχος που έχεις στο να δοθείς. Ως τότε, απόλαυσε την όμορφη εποχή της ηλικίας των 18  χρονών. Ελπίζω να σε βοήθησα .Καλή συνέχεια.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories