Ψtalk: “Εδώ και 2 περίπου χρόνια προσπαθούμε για παιδί αλλά έχουμε σταθεί άτυχοι.”

Ψtalk: “Εδώ και 2 περίπου χρόνια προσπαθούμε για παιδί αλλά έχουμε σταθεί άτυχοι.”

Νιώθω τρομερά αγχωμένη και κατακλεισμένη από αρνητικές σκέψεις. Εδώ και 2 περίπου χρόνια προσπαθούμε για παιδί με τον σύντροφό μου αλλά σταθήκαμε άτυχοι καθώς μας έτυχαν 3 παλίνδρομες κυήσεις (η τελευταία σε δίδυμα). Έπειτα από μακρύ έλεγχο και αλλαγή αρκετών γιατρών βρήκαμε ότι έχω θρομβοφιλία. Προσπαθούμε πάλι εδώ και 6 μήνες αλλά τίποτα. Το άγχος μου εντείνεται με την όχι και τόσο καλή σχέση με την αδερφή του, καθώς νιώθω ενοχικά για αυτή την σχέση που έχει ψυχρανθεί ενώ δεν είμαι εγώ που φταίω, εκείνη με προσβάλλει είτε λεκτικά είτε με τον τρόπο της προφασιζόμενη ότι κάνει χιούμορ ( η οποία και μόλις γέννησε και δεν ξέρω πως να διαχειριστώ την όλη κατάσταση).Υ.Γ. εδώ και ένα χρόνο δεν εργάζομαι οπότε δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.

Από τον/την: Μαρία


Αγαπημένη Μαρία,

χαίρομαι που πήρες το θάρρος να μας γράψεις και έχω την ευκαιρία να συζητήσω μαζί σου, μην ανησυχείς δεν με μπέρδεψες. Καταρχήν, λυπάμαι για τις 3 παλίνδρομες κυήσεις που είχατε. Κατανοώ πως είναι κάτι δύσκολο που βιώσατε με πόνο, όμως χαίρομαι που μείνατε ενωμένοι και το ζήσατε όλο αυτό το κομμάτι μαζί και τώρα προσπαθείτε και πάλι για μια νέα εγκυμοσύνη.

Η θρομβοφιλία με την οποία διαγνώστηκες, απ’ όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν είναι απαγορευτικός παράγοντας για μια υγιή σύλληψη. Σχετίζεται με την πήξη του αίματος όπως είμαι σίγουρη πως ξέρεις, αλλά δεν είναι αρκετή για να σου απαγορεύσει να μείνεις έγκυος και να κυοφορήσεις. Επομένως, δεν επηρεάζει άμεσα την επιθυμία σας να αποκτήσετε παιδί με τον σύντροφό σου.

Όσον αφορά την όχι και τόσο καλή σχέση με την αδερφή του συντρόφου σου και το άγχος που αυτή σου προκαλεί, χωρίς να γνωρίζω παραπάνω λεπτομέρειες, καταλαβαίνω πως νιώθεις άσχημα με την όλη κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Είναι λογικό να νιώθεις άσχημα επίσης εξαιτίας των προσβολών της. Όμως, δεν φταις εσύ γι αυτό!! Ο τρόπος με τον οποίον επιλέγει να σου μιλάει είναι κάτι που σημαίνει κάτι για εκείνη, σχετίζεται με τις δικές της ανασφάλειες και αντιλήψεις και δεν σημαίνει κάτι για εσένα. Αυτό το αγκάθι που έχει δημιουργηθεί μεταξύ σας, ανεξαρτήτως του λόγου για το οποίο δημιουργήθηκε, είμαι βέβαιη πως δεν ωφελεί ουσιαστικά κανέναν. Από πλευράς μου, θα σε συμβούλευα να συζητήσεις μαζί της και να είσαι ειλικρινής για τα αισθήματά σου. Αυτό που εννοώ είναι να της μιλήσεις ανοιχτά για αυτά που κάνει και σε φέρνουν σε δύσκολη θέση ή σε ενοχλούν. Αν πραγματικά την ενδιαφέρει η φιλία σας, θα σε ακούσει και θα βρείτε από κοινού μια λύση που θα δουλεύει και για τις δυο σας. Άλλωστε δεν είστε απλώς φίλες, έχετε αναπτύξει δεσμούς οικογένειας και αν μη τι άλλο οφείλει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ σας. Είναι μια συζήτηση που θα σε συμβούλευα να κάνεις και να μην αποφεύγεις πιστεύοντας πως η κατάσταση κάποια στιγμή θα αλλάξει μόνη της.

Λαμβάνοντας υπόψη το ότι δεν εργάζεσαι αυτή την περίοδο, είναι λογικό οι σκέψεις αυτές να σε καταλαμβάνουν και να σου προκαλούν αρνητικές σκέψεις και πολύ έντονα συναισθήματα. Έχεις περιέλθει σε μια κατάσταση που όμως είναι εύκολο να διαχειριστείς, όσο κι αν σε φοβίζει. Μια αληθινή συζήτηση με την αδερφή του συντρόφου σου είναι κάτι που πιστεύω θα σε ανακουφίσει και θα σου λύσει πολλές από τις απορίες που έχεις γύρω από τη συμπεριφορά της. Σχετικά με το κομμάτι της εγκυμοσύνης θα ήθελα να αναρωτηθείς τί σου προσφέρει το να κάνεις αρνητικές σκέψεις σε αυτή τη φάση. Είναι δικαιολογημένο να σκέφτεσαι έτσι μιας και οι προσπάθειές σας δεν είχαν το επιθυμητό για εσάς αποτέλεσμα, όμως με το να παραμένεις αρνητική δηλητηριάζεσαι. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι ή αισθάνεσαι για αυτό, αλλά έχει νόημα να προσπαθήσεις. Είναι σημαντικό να μην απελπίζεστε και να συνεχίσετε να προσπαθείτε όπως τα τελευταία 3 περίπου χρόνια και η εγκυμοσύνη αναπόφευκτα θα έρθει κάποια στιγμή από μόνη της, όπως άλλωστε συμβαίνει και τις περισσότερες φορές.

Εύχομαι οι συμβουλές και τα σχόλια μου να σε βοήθησαν να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου και να αρχίσεις να είσαι ξανά αισιόδοξη. Παραμένω διαθέσιμη για ό,τι άλλο σε προβληματίσει και χρειαστείς να συζητήσεις. Καλή συνέχεια σε όλα!

Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σου,

Στέλλα.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories