Ψtalk: “Δίνω πανελλήνιες, νιώθω ανεπαρκής και ότι δεν θα τα καταφέρω.”

Ψtalk: “Δίνω πανελλήνιες, νιώθω ανεπαρκής και ότι δεν θα τα καταφέρω.”

Δίνω πανελλήνιες, νιώθω ανεπαρκής και ότι δεν θα τα καταφέρω.

Από τον/την:Χρήστο


Καλησπέρα Χρήστο,

αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω που μοιράζεσαι μαζί μας την ανησυχία σου.

Η αίσθηση της ανεπάρκειας είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο συναίσθημα και θέλει πολύ θάρρος να το μοιραστείς.

Θα ήθελα να σου πω πόσο πολύ καταλαβαίνω το άγχος που έχουν αυτές οι εξετάσεις ειδικά σε μια περίοδο κρίσης όπως είναι η τωρινή. Μόνο από αυτο καταλαβαίνω πόσο δύσκολα περνάς και πόσο απαιτητικό είναι για εσένα.

Θα ηθελα να θυμάσε μερικά πράγματα,  οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία ευκαιρία για να ξεκινήσεις τις σπουδές σου σίγουρα, όμως, δεν είναι η μόνη. Δες τις εξετάσεις με οσο μπορεις ηρεμία και, σε καμία περίπτωση μη δημιουργείς τον μύθο ότι από αυτές μονάχα εξαρτάται το μέλλον σου και η επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Επιπλέον, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία εκπαιδευτική δοκιμασία ανάλογη με αυτές που τόσα χρόνια έχεις αντιμετωπίσει στη σχολική σου διαδρομή· συνεπώς, είναι οικεία και όχι κάτι πρωτόγνωρο.

Το μυστικό, θα μπορούσαμε να πούμε, είναι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τη «μαγεία της θετικής σκέψης», η οποία είναι βέβαιο πως μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την κάθε δυσκολία με αισιοδοξία, πρακτικότητα και αποτελεσματικότητα. Διαβάζοντας τη σκέψη σου «δεν θα τα καταφέρω» αναρωτιέμαι πόσο αυτή εντείνει την ανασφάλειά σου και το άγχος σου, αυτό με στεναχωρεί πολύ.  Θα πρότεινα να δοκιμάσεις τις εξής σκέψεις:«θα κάνω την καλύτερη δυνατή προσπάθεια», «ακόμα κι αν δεν πετύχω, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», «οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι σημαντικές, αλλά η πορεία της ζωής μου εξαρτάται και από άλλους παράγοντες», ώστε να σε βοηθήσουν.

Να θυμάσαι ότι όποια κατάληξη και να έχουν οι εξετάσεις θα έχεις πολλές ευκαιρίες στην ζωή σου να γίνεις αποδεκτός και να καταφέρεις αυτά που επιθυμείς. Είναι μια πολύ ξεχωριστή και δύσκολη κατάσταση αυτή που ζούμε, προσπάθησε να στηρίξεις και να φροντίσεις τον εαυτό σου όπως μπορείς !

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories