Ψtalk: “Δεν ξέρω τι στάση να κρατήσω στο διαζύγιο των γονιών μου.”

Ψtalk: “Δεν ξέρω τι στάση να κρατήσω στο διαζύγιο των γονιών μου.”

Είμαι ο Νίκος.Το θέμα μου είναι ότι οι γονείς μου παίρνουν διαζύγιο το οποίο μου το ανακοίνωσε η μαμά μου τηλεφωνικώς για τον λόγο ότι είμαι μακριά από το πατρικό μου. Με τον μπαμπά μου δεν έχω καλές σχέσεις ..μόνο τις τυπικές .Με την μαμά μου άριστες θα έλεγα… Απλά δεν ξέρω τι στάση να κρατήσω απέναντι τους ..Έκανα μια συζήτηση με την αδερφή μου που της έλεγα ότι πρέπει να τους βοηθήσουμε να κάνουν την επιλογή τους..Και απλά ήταν σαν να μην της το είπα ποτέ..Απλά είμαι πολύ μακριά από τους δικούς μου και δεν ξέρω πώς να βοηθήσω και πως να κινηθώ..

Από τον/την:Νίκο


Καλησπέρα Νίκο, σε ευχαριστούμε πολύ για το μοιρασμα της ιστορίας σου.

Το διαζύγιο σε μια οικογένεια πολυ συχνά συμβολίζει μια κρίση, μια κρίση που σχεδον πάντα έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα από την στιγμή που αποφασίζουν οι γονείς να πάρουν το διαζύγιο. Το ότι είσαι μακριά από την οικογένειά σου σίγουρα επιβαρύνει περισσότερο την δυσκολία που αισθάνεσαι σε όλο αυτό. Ακούω πως με τον πατέρα σου δεν έχετε δημιουργήσει μια βαθιά σχέση, ενώ με την μητέρα έχετε πολυ καλές και υποθέτω ότι η επιθυμία σου θα ήταν να είσαι εκεί να την στηρίξεις όπως και την αδελφή σου. Όπως καταλαβαίνω από αυτά που λες η αδελφή σου δεν αποδέχεται την κατάσταση.

Απο την αλλη εχω να σου πω ότι πολυ συχνά τα παιδιά παίρνουν φροντιστικό ρόλο(προς τους γονείς) μετά το διαζύγιο και από την μια χαίρομαι που η απόσταση σε υποστηρίζει ώστε να μην ξεπεράσεις αυτό το όριο. Από την άλλη καταλαβαίνω ότι είναι και δικιά σου ανάγκη να υπάρχει εκεί μια ηρεμία.

Σίγουρα όμως δεν είναι δική σου ευθύνη η σχέση των γονιών σου. Ούτε η σχέση που θα έχει η αδελφή σου με αυτούς. Παρόλα αυτά αντιλαμβάνομαι την δυσκολία και την στεναχώρια που φέρνει μια τέτοια κρίση στην σημερινή καθημερινότητα.

Ελπίζω να καταφέρεις να υποστηρίξεις τα όρια σου σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη,  και παράλληλα να προσφέρεις μέχρι εκεί που νιώθεις ότι σου είναι εντάξει.

Για να φροντίσουμε τους άλλους χρειάζεται πρώτα να φροντίζουμε εμάς.

Καλή συνέχεια!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories