Ψtalk: “Δεν έχω στόχους, δεν έχω όνειρα, δεν μου αρέσει αυτή η ζωή.”
Ψtalk: “Δεν έχω στόχους, δεν έχω όνειρα, δεν μου αρέσει αυτή η ζωή.”

Ψtalk: “Δεν έχω στόχους, δεν έχω όνειρα, δεν μου αρέσει αυτή η ζωή.”

Είμαι 30 ετών και δεν βρίσκω νόημα στην ζωή μου εδώ κ πολλά χρόνια. Δεν έχω στόχους, δεν έχω όνειρα, δεν μου αρέσει αυτή η ζωή. Δεν θέλω να κάνω οικογένεια ούτε βρίσκω νόημα στην εργασία πέρα από το να μην είμαι φορτίο για κανέναν. Σκέφτομαι συχνά την αυτοκτονία αλλά από την άλλη δεν θέλω να χάσω την ψυχή μου. Πιστεύω στον Θεό. Όσο και να προσπαθώ να προσαρμοστώ σε αυτόν τον κόσμο μου είναι πραγματικά αδύνατον. Νιώθω μόνη και περιττή. Χρειάζομαι βοήθεια

Από τον/την:Φ.


Αγαπημένη μας Φ.,

Πρώτα θα ήθελα να υποδεχτώ με ζεστασιά όλα όσα μας έγραψες και να σε ευχαριστήσω που το έκανες αυτό. Με το μοίρασμά σου μας δίνεις τη δυνατότητα να συνδεθούμε και να σε συναντήσουμε στο σημείο σου, διανύοντας ο καθένας τη δική του μοναδική βιωματική διαδρομή.

Θα ξεκινήσω από την τελευταία σου φράση, μέσα από την οποία  πολύ συνειδητά και ξεκάθαρα μοιράζεσαι μαζί μας την ανάγκη σου για βοήθεια. Φτάνει πολύ έντονα η ανάγκη σου αυτή σε εμένα, και θέλω να σου πω ότι διαβάζοντας αυτό, αισθάνομαι με ένα τρόπο την παρουσία της εσωτερικής σου δύναμης. Το κομμάτι αυτό του εαυτού σου που μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη και ματαιοτική ψυχολογική κατάσταση την οποία βιώνεις, βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για την ευαλωτότητα και τον πόνο σου.  Το κομμάτι που μέσα σε αυτή την υπαρξιακή μοναξιά που μοιάζει να έχει αυτή η εμπειρία για εσένα, τολμά και καταφέρνει να είναι κοινωνικό, προσπαθώντας να συνδεθεί και να επικοινωνήσει. Ένα λοιπόν κομμάτι σου καταφέρνει να μείνει φωτεινό και δυνατό, και έχω την ανάγκη να του δώσουμε ακόμη περισσότερο φως και δύναμη, γιατί το αξίζεις.

Θα ήθελα επίσης πολύ να σε προσκαλέσω να ακούσεις πιο βαθιά και να εμπιστευτείς αυτό το κομμάτι του εαυτού σου που μας έγραψε και μας μίλησε για τον πόνο που βιώνει. Και η πρόσκλησή μου αυτή αφορά στο να ζητήσεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι από ένα πρόσωπο εκπαιδευμένο, ώστε μέσα από τη σχέση σας να σου προσφέρει το ασφαλές πλαίσιο να εκφράσεις τον εαυτό σου και να επεξεργαστείς όλα αυτά που σε πονάνε. Η σχέση αυτή στην οποία αναφέρομαι δεν είναι άλλη από την ψυχοθεραπευτική. Η δύναμη της ανθρώπινης επαφής και της φροντίδας που θα λάβεις σε συνδυασμό με την εσωτερική σου δύναμη, θα σε βοηθήσουν να βρεις τα νοήματα που ψάχνεις, να σε γνωρίσεις καλύτερα, να συνδεθείς και πάλι με τα όνειρα και τους στόχους σου, και να σε φέρουν σε επαφή με τον αληθινό και μοναδικό σου εαυτό.

Η πίστη σου στο Θεό φαίνεται να είναι πολύ ισχυρή κι αυτό είναι κάτι που με αγγίζει βαθιά, και με συγκινεί. Κάτι στο οποίο πιστεύω εγώ πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια είναι ο άνθρωπος και η δύναμή του να αντέχει, να προσαρμόζεται, να κάνει τον πόνο ζωή. Η πίστη μου λοιπόν στη θεραπεία, στην αυτό-πραγμάτωση, στη μετουσίωση μέσα από την ανθρώπινη επαφή, είναι αυτή που θα ήθελα να σου χαρίσω κλείνοντας, και να σου πω ότι  είμαστε στη διάθεσή σου για ό, τι παραπάνω χρειαστείς. Συνέχιζε να πιστεύεις, πιστεύω κι εγώ πολύ σε εσένα!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories