Ψtalk: “Είμαι 29 χρονών και δεν έχω καθόλου όρεξη για τη ζωή.”

Ψtalk: “Είμαι 29 χρονών και δεν έχω καθόλου όρεξη για τη ζωή.”

Καλησπέρα Είναι 29 χρόνων είμαι σ μια περίεργη φάση εδώ και 3 χρόνια…έντονου στρες και άγχους…με αποτέλεσμα πολλές καθημερινές ζαλάδες καθόλου όρεξη για δουλειά για τ ζωή γενικά ..Δεν μ αγγίζει τίποτα δεν ενθουσιάζομαι επίσης με τίποτα …εφυγα από το οικογενειακό σπίτι πριν 4 χρόνια για δουλειά ..τ περιβάλλων π βρίσκομαι δεν μ ταιριάζει με σκοτώνει χειρότερα. Θέλω να φύγω απλά δεν βρίσκω τ δύναμη να το κάνω ..Γιατί σκέφτομαι ότι πρπει να δουλέψω για να ζήσω έστω με αυτά τα λίγα π περνώ….νιώθω άχρηστος νιώθω ότι όπου κ αν πάω δεν Θ μπορέσω να ανταπεξελθω πέρα από αυτή τ δουλειά π είμαι τώρα νιώθω δεμένος έλεγε νιώθω εγκλοβισμενος χωρίς να μπορώ να κάνω ένα βήμα μπροστά και ν φύγω…Όσο κ αν με πονάει και μ σκοτώνει Καλημέρα πιο πολύ δεν βρίσκω τ δύναμη να φύγω ..Έχω χάσει τον εαυτό μ ..Την αυτοπεποίθηση μ …βρες ώρες νιώθω ότι θέλω να εξαφανιστώ…Αλλά να πάω που;;;Έχω φτάσει σ σημείο να μπορώ να πάρω αποφάσεις…να περιμένω κάποιος άλλος να τ κάνει για εμένα…Δεν ξέρω τ ειναι σωστό και τ λαθος !εγλοβιζομαι σε καυαστασεις χωρι1 να μπορω να βγω απο αυτες …νιώθω ότι πάντα θα πρέπει να δικαιολογούμε για ότι κάνω..Η πριν κάνω κάτι πάλι να δικαιολογήσω σ κάποιον ..νιώθω σαν παιδί π πρέπει να τ πάρεις από τ χέρι και ν τ πεις τ πρέπει να κάνει δεν μπορώ να πάρω τ ζωή στα χέρια μ ..νιώθω κουρασμένος και εξαντλημένος …Θέλω να βγω από αυτό να βρω τον αυτά μ π τ 3 Χρόνια τώρα δεν τον βλεπω πουθενά…καπουε επερνα ένα ρούχο ένιωθα ότι το φοράω και δεν με πνίγει . Ένιωθα καλά το υποστήριζα..πλέον πήρα αμάξι και Ου τε καν μ άγγιξε….Δεν νιώθω ήρεμος πουθενά..Σαν απλά τ πράγματα να μ πνιγούν σαν ν υπάρχουν μόνο ..Δεν μπορώ να ευχαριστηθώ τίποτα..Δεν νιώθω………..δεν αλλάζει η διάθεση μ με τίποτα…Έχω πάνω από 3 χρόνια να ευχαριστηθώ αυτά π έχω…Δεν έχω πάει ποτέ με ορ2ξη Ου τε για ένα ποτό για ένα φαγητό μια βόλτα ..πάντα με τ άγχος να φύγω πριν καν πάω..Δεν ευχαριστιέμαι τίποτα…Θέλω να βγω από όλο αυτό αλλά δεν ξέρω ποια απόφαση να πάρω

Από τον/την: Βασίλης


Αγαπητέ Βασίλη,

Σε ευχαριστώ πολύ που βρήκες το θάρρος και πήρες την απόφαση να μας γράψεις και να μοιραστείς μαζί μας τις ανησυχίες σου.

Το βασικό ζήτημα που σε απασχολεί καταλαβαίνω ότι είναι το άγχος. Το έντονο άγχος εμφανίστηκε κυρίως πριν 3 χρόνια με αποτέλεσμα να σου στερεί βασικές χαρές της καθημερινότητάς σου. Φαίνεται ότι δεν είσαι ευχαριστημένος με τη δουλειά σου, αλλά και με τον τρόπο ζωής σου. Είναι έντονο το αίσθημα της απόσυρσης, καθώς παρόλο που αντιλαμβάνεσαι ότι χρειάζεται να κάνεις κάποιες αλλαγές προκειμένου να ανακουφίσεις το δυσφορικό σου συναίσθημα δεν προχωράς στην πραγματοποίηση τους.

Από τα λεγόμενά σου κατανοώ, επίσης, ότι η αυτοπεποίθηση σου είναι σε χαμηλά επίπεδα. Δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις και τις αφήνεις σε τρίτους, ενώ όταν κάνεις κάποια ενέργεια ή και προτού προβείς σε αυτή νιώθεις την ανάγκη να δικαιολογηθείς. Δεν αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο να ενεργήσει και αισθάνεσαι ότι σου είναι απαραίτητη η καθοδήγηση από τους άλλους. Δείχνεις να μην μπορείς να ευχαριστηθείς όσα έχεις, αφού σου περνούν αδιάφορα.

Αναγνωρίζεις ότι βρίσκεσαι σε αυτό το στάδιο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κι ότι η διάθεσή σου δε μεταβάλλεται. Φαίνεσαι διατεθειμένος να βγεις από αυτή την κατάσταση, αλλά αδυνατείς να βρεις τον τρόπο για να το κάνεις. Έχεις τη θέληση, σου λείπει, όμως, το κίνητρο για να αναζητήσεις το μέσο να οδηγηθείς στην αλλαγή.

Ολοκληρώνοντας το κείμενο σου αναφέρεις ότι “θέλεις να βγεις από όλο αυτό αλλά δεν ξέρεις ποια απόφαση να πάρεις”. Κατά τη γνώμη μου, θα είναι κάπως δύσκολο να αλλάξουν οι παρούσες συνθήκες αν δεν απευθυνθείς σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας, ώστε να σε βοηθήσει. Θέλω να έχεις στο μυαλό σου ότι η αναζήτηση εξωτερικής βοήθειας δε συνεπάγεται αδυναμία από πλευράς σου. Απλώς στην παρούσα φάση ένας ψυχολόγος/ ψυχοθεραπευτής μπορεί να συμβάλλει στο ξεκαθάρισμα όσων βιώνεις. Χωρίς να σε κρίνει, θα προσπαθήσετε συνεργατικά να βρείτε τον πυρήνα αυτών των συναισθημάτων και όσων βιώνεις και στη συνέχεια τους κατάλληλους τρόπους για να ερευνήσετε και να βρείτε τη λύση που επιθυμείς. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις ένα σύμμαχο στην προσπάθεια σου.

Ελπίζω σύντομα να βρεις την ανακούφιση που ζητάς και να κυλήσουν όλα πιο ομαλά και ευχάριστα από εδώ και πέρα. Είμαι στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories