Ψtalk: “Λόγω anxious attachment ζηταω περισσότερη επιβεβαίωση απο το αγορι μου.”
Αναρτήθηκε από το www.unsplash.com

Ψtalk: “Λόγω anxious attachment ζηταω περισσότερη επιβεβαίωση απο το αγορι μου.”

Το αγόρι μου μου λέει ότι τον πιέζω να μου πει κάποια πράγματα αλλά εγώ του έχω πει ότι λόγω anxious attachment γενικά θέλω περισσότερη επιβεβαίωση ότι όλα πάνε καλά και ότι με θέλει.. Τι να κάνω;

Από τον/την: Νεκταρία


Αγαπητή Νεκταρία αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες αυτό που σε προβληματίζει μαζί μας.

Οι σχέσεις σε αρκετές περιπτώσεις τείνουν να γίνονται πιεστικές. Είναι γνωστό δε ,ότι ειδικά τα  άτομα με αγχώδη τύπου προσκόλλησης συνηθίζεται  να προσκολλιούνται πάνω στους συντρόφους τους και έχουν πιο επικριτικές και πιεστικές συμπεριφορές. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται επιβεβαίωση, ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί που πιέζονται με όλο αυτό. Κατανοώ ότι έχεις ανάγκη να ζητάς συνεχώς την επιβεβαίωση αλλά πρέπει να σκεφτείς και την πίεση που ασκείς στο αγόρι σου. Προσπάθησε να κατευνάσεις την ανάγκη αυτή και στη συνέχεια προσπάθησε να χαρείς όλο και πιο πολύ την σχέση σου.

Εφόσον ο ίδιος σου έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά του σχετικά με τα όσα ρωτάς, θα σε συμβούλευα να το σεβαστείς. Δώσε του χρόνο ώστε να σου ανοιχτεί ο ίδιος και να σου πει όσα ρωτάς αλλά ακόμα κι αν δεν μπορεί να το πει με λόγιά ,άφησε τον να σου δείξει με τις πράξεις του το αν σε θέλει ή το αν είναι όλα καλά. Παράλληλα, εφόσον κι εσύ έχεις αναγνωρίσει την προσκόλληση σου προσπάθησε να την δουλέψεις ώστε να την περιορίσεις. Κάνε πράγματα που γνωρίζεις ότι είσαι καλή και σου αρέσουν ώστε να μεγαλώσει την αυτοπεποίθηση σου. Επίσης, θα σου πρότεινα να αρχίσεις ένα νέο χόμπι ή κάποια ασχολία ώστε να σου απορροφά χρόνο με τον εαυτό σου . Προσπάθησε να ελαττώσεις όλη αυτή την πίεση που ασκείς πριν  φτάσεις σε ασφυκτικό σημείο που θα φέρει μεγαλύτερα προβλήματα στη σχέση σας. Περάστε χρόνο μαζί, κάνετε πράγματα που σας γεμίζουν, ξέχασε για λίγο την ανάγκη για επιβεβαίωση που ζητάς και παρατηρώντας θα πάρεις από μόνη σου τις απαντήσεις που θέλεις.

Να θυμάσαι, για μερικούς είναι αρκετά δύσκολο να εκφράσουν το πως νιώθουν με λόγια, επίσης , μπορεί να θέλουν περισσότερο χρόνο. Αν , λοιπόν, βρίσκεσαι σε μία σχέση που περνάς όμορφα και θέλεις να κρατήσεις προσπάθησε να μην χαλάς την διάθεση σου με την υπερανάλυση όλων.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories