Ψtalk: “Αν κάποιος με ρωτήσει για τι είμαι περήφανη δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα.”
Αναρτήθηκε από το www.unsplash.com

Ψtalk: “Αν κάποιος με ρωτήσει για τι είμαι περήφανη δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα.”

Καλησπέρα. Είναι κάτι το οποίο νιώθω εδώ και χρόνια αλλά δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Σκέφτομαι διάφορα που έχω καταφέρει να κάνω στη ζωή μου αλλά παρόλα αυτά αν κάποιος με ρωτήσει για τι είμαι περήφανη για τον εαυτό μου δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα.

Από τον/την:  Άννα


Αγαπημένη Άννα,

είμαι ευγνώμων που μοιράστηκες μαζί μου τον προβληματισμό σου, μιας και με έβαλε προσωπικά σε σκέψεις. Χαίρομαι που μπήκες στη διαδικασία να συζητήσεις κάτι που σε απασχολεί χρόνια χωρίς να γνωρίζεις τον λόγο που συμβαίνει.

Καταρχήν είναι σημαντικό που αναγνωρίζεις την αξία των όσων έχεις καταφέρει κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Το να είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά μας είναι κάτι που μας αξίζει μιας και εμείς κοπιάσαμε για να τα καταφέρουμε. Κατανοώ πως όταν σε ρωτήσουν για τα επιτεύγματά σου έρχεσαι σε δύσκολη θέση και αυτή δείχνει ότι είσαι συνεσταλμένος χαρακτήρας που δεν του αρέσει να αυτό επαινείται. Είναι λογικό, να αιφνιδιάζεσαι ή και να αγχώνεσαι ακόμα όταν σου απευθύνουν τέτοιες ερωτήσεις. Η πίεση αυτή που βιώνεις είναι δικαιολογημένη, ωστόσο αξίζει να θυμάται κανείς πως δεν είμαστε αναγκασμένοι να λογοδοτούμε στον άλλον ούτε να μπαίνουμε σε διαδικασία αυτοπαρατήρησης όταν αυτό επιθυμεί ο συνομιλητής μας.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να αναρωτηθούμε μαζί, τί είναι αυτό που σε εμποδίσει να σκεφτείς τη στιγμή της συζήτησης όλα εκείνα τα πράγματα για τα οποία νιώθεις περηφάνια όταν τα σκέφτεσαι μόνη σου; Τι είναι εκείνο που σε περιορίζει και γιατί υπάρχει αυτή η δυσκολία; Πώς και πότε άραγε δημιουργήθηκε; Είναι λογικό τέτοιες ερωτήσεις να σε προβληματίζουν. Δεδομένου ότι συμβαίνει εδώ και χρόνια όπως λες, θέλω να σε παρακινήσω να κάνεις το δώρο της ψυχοθεραπείας στον εαυτό σου. Είμαστε σε θέση, ως ειδικοί ψυχικής υγείας και ψυχολόγοι να σε βοηθήσουμε σε αυτό το ταξίδι προς την αυτογνωσία, με πληροφορίες επικοινωνίας που μπορείς εύκολα να βρεις στα προσωπικά μας προφίλ στην παρούσα σελίδα. Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, τις ανάγκες σου αλλά και τη φύση των προβληματισμών σου. Έχεις δικαίωμα να νιώθεις και να είσαι υγιής και ήρεμη, απολαμβάνοντας χωρίς προβληματισμούς το στάδιο ζωής στο οποίο βρίσκεσαι στην παρούσα φάση. Η αμφιβολία και η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν αξίζει να βασανίζουν την ηρεμία σου και εν τέλει να δηλητηριάζουν τη σκέψη σου και να σε στεναχωρούν.

Εύχομαι η απάντησή μου να σε βοήθησε να διαλευκάνεις τις σκέψεις σου και να σταθείς γερά στα πόδια σου στηρίζοντας ανοιχτά τις επιλογές που έχεις κάνει και θα κάνεις στο μέλλον. Παραμένω διαθέσιμη για ό,τι άλλο σε προβληματίσει και χρειαστείς να συζητήσεις. Καλή συνέχεια σε όλα.

Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σου,

Στέλλα.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories