Ψtalk: “Αισθάνομαι ότι παθαίνω κρίσεις πανικού, δεν κοιμάμαι σωστά και νιώθω ότι πνίγομαι”
Ψtalk: “Αισθάνομαι ότι παθαίνω κρίσεις πανικού, δεν κοιμάμαι σωστά και νιώθω ότι πνίγομαι”

Ψtalk: “Αισθάνομαι ότι παθαίνω κρίσεις πανικού, δεν κοιμάμαι σωστά και νιώθω ότι πνίγομαι”

Καλησπέρα, αισθάνομαι ότι παθαίνω κρίσης πανικού δεν κοιμάμαι σωστά και πολλές φορές νιώθω ότι πνίγομαι ! Αυτό μου συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο που κάνω συχνά την ερώτηση στον εαυτό μου αν είμαι χαρούμενη η τι θα με έκανε χαρούμενη και η απάντηση είναι όχι και δεν ξέρω

Από τον/την: Βαλεντίνα


Αγαπητή Βαλεντίνα, θα ήθελα αρχικά να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες τις ανησυχίες σου μαζί μας και να επισημάνω πως είναι απολύτως κατανοητό αυτό που βιώνεις.

Η κρίση πανικού, είναι ένα αιφνίδιο επεισόδιο φόβου και άγχους που συνοδεύεται από έντονες συνήθως σωματικές αντιδράσεις.Αυτό που σου συμβαίνει, είτε πρόκειται για κρίση πανικού, είτε όχι, δεν είναι απειλητικό για τη ζωή, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση σε φέρνει σε επαφή με αρνητικά συναισθήματα και επηρεάζει την ποιότητα της.

Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η κακή ποιότητα ύπνου καθώς και ο μειωμένος χρόνος ανάπαυσης μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στη συγκέντρωση και τη μνήμη, καθώς και ευρύτερα ζητήματα υγείας. Επομένως, λειτουργεί καθοριστικά ως παράγοντας που επιδεινώνει την κατάσταση που περιέγραψες.Κρίνεται απαραίτητο, να μην παραλείψουμε την αναφορά σου στα γεγονότα και να επισημάνουμε πως όσα αισθάνεσαι, είναι ένα βίωμα που ακολουθεί την ερώτηση που θέτεις στον εαυτό σου αναφορικά με την ευτυχία σου.

Ενδέχεται επομένως, η διερεύνηση του αν είσαι ευτυχισμένη η’ ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσες να κατακτήσεις την ευτυχία, να λειτουργεί επιβαρυντικά για τα επίπεδα άγχους στον οργανισμό σου.Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε, πως η ευτυχία μπορεί να στοιχειοθετείται από στιγμιαία βιώματα απόλαυσης, αλλά και ικανοποίηση ορισμένων επιθυμιών και όχι απαραίτητα από την υλοποίηση υψηλών και δύσκολων στόχων.Σε κάθε περίπτωση το άγχος και ο πανικός είναι συνθήκες που δημιουργούν δυσκολία στην καθημερινότητα και επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι ένα εξατομικευμένο σχέδιο δράσης, το οποίο θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή με τη βοήθεια ενός έμπειρου ειδικού.Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε πως η αναζήτηση βοήθειας δεν αποτελεί αδυναμία αλλά ανάγκη για προσωπική εξέλιξη και σημαντική προσπάθεια αυτοβελτίωσης.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories