Ψtalk: “Αφορμή για την ιστορία μου αποτελεί το περιστατικό με τον 22χρονο στη Νέα Σμύρνη.”

Ψtalk: “Αφορμή για την ιστορία μου αποτελεί το περιστατικό με τον 22χρονο στη Νέα Σμύρνη.”

Αφορμή για την ιστορία μου και η απόφασή μου να τη μοιραστώ αποτελεί το περιστατικό με τον 22χρονο επιδειξία στη Νέα Σμύρνη. Στο παρελθόν άτομο από την παρέα μου (το οποίο ήταν πάντα υπεράνω πάσης υποψίας) μου είχε δείξει το μόριό του με αποτέλεσμα να θυμώσω και να ταραχτώ ψυχολογικά γιατί ποτέ δεν το μοιράστηκα με κανέναν. Στην πραγματικότητα το περιστατικό είχε επαναληφθεί πάνω από μια φορές: Κάποια στιγμή που είχαμε μείνει οι 2 μας ήρθε σε στύση και για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω ήθελε να μου το αναφέρει δείχνοντας το σημείο εκείνο (ενώ φορούσε παντελόνι) και μια φορά μου το έδειξε κανονικά ενώ μου μιλούσε με απόλυτη φυσικότητα. Το βλέμμα του ήταν παγωμένο και εξακολουθούσε να μου μιλάει για άσχετο θέμα ενώ μου το έδειχνε. Εκείνη τη στιγμή αντέδρασα σχετικά ψύχραιμα ρωτώντας τον “τι κανεις?” αλλά δεν απάντησε ποτέ κάτι. Του μίλησα και του εξήγησα (μέσω μηνύματος) ότι αυτό που έκανε με ενόχλησε και μου ζήτησε συγνώμη αλλά δεν άλλαξε κάτι μέσα μου. Εξακολουθεί να είναι στην παρέα μας και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ και θα ήθελα τη γνώμη σας καθώς νομίζω πως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να τον θεωρήσω φίλο μου ούτε και να έχω θετική διάθεση προς το πρόσωπό του.

Από τον/την: Έλενα


Καλησπέρα Έλενα.

Αρχικά, χαίρομαι για το θάρρος και την απόφασή σου να μοιραστείς την ιστορία σου και να δεχθείς μια άποψη από κάποιον τρίτο για το ζήτημα που σε απασχολεί. Λυπάμαι για τις αλλεπάλληλες αρνητικές σου εμπειρίες με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και για το ότι επανήλθαν στη μνήμη σου έντονα ξανά μετά το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη.

Θεωρώ πως είναι πολύ λογικό να ταραχθείς και να επηρεαστείς έντονα μετά από μια τέτοια εμπειρία, ειδικά όταν συνεχίζεις να έρχεσαι σε επαφή με το συγκεκριμένο άτομο.

Αρχικά, μπράβο σου που δε δίστασες και του μίλησες για την ενόχλησή σου μετά τα συμβάντα. Αποτελεί και αυτό μια μορφή οριοθέτησης και φαντάζομαι πως ενδεχομένως να λειτούργησε και κάπως λυτρωτικά για σένα το γεγονός πως του μίλησες.

Έπειτα, νομίζω ότι είναι καλό να έχεις στο μυαλό σου πως δεν είσαι υποχρεωμένη να τον θεωρήσεις φίλο σου, ούτε να είσαι θετική προς το πρόσωπό του. Είναι εντάξει το ότι δε νιώθεις καλά απέναντί του, ακόμα και μετά τη συγγνώμη του! Έχεις κάθε δικαίωμα να πάρεις τις αποστάσεις σου και να απομακρυνθείς από εκείνον εφόσον σε επηρεάζει αρνητικά στην ψυχολογία σου και δεν οφείλεις να λογοδοτήσεις για αυτό.

Καταλαβαίνω ότι ίσως σκέφτεσαι το πώς θα φανεί αυτή σου η κίνηση στην παρέα. Δε γνωρίζω αν σκοπεύεις να μιλήσεις σε κάποιο μέλος της παρέας για αυτό, αν όμως δεν έχεις καταλήξει σε κάποια απόφαση, θα μπορούσες αρχικά να περιορίσεις τις συναντήσεις σου με το πρόσωπο αυτό και στη συνέχεια να σκεφτείς πώς θα προχωρήσεις στα ζητήματα που αφορούν την παρέα.

Αυτή τη στιγμή, θεωρώ πως προέχει η ψυχική σου υγεία, η οποία έχει επηρεαστεί έντονα απ’ ότι καταλαβαίνω μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού στη Νέα Σμύρνη και της “επιστροφής” αυτής της ανάμνησής σου. Εστίασε λοιπόν, στο πώς θα κάνεις τον εαυτό σου να αισθανθεί καλύτερα, παίρνοντας τις απαραίτητες αποστάσεις από το άτομο που σε έφερε σε αυτήν την κατάσταση και έχοντας στο μυαλό σου πως έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις! Σε δεύτερο χρόνο, μπορείς να ασχοληθείς και με τα ζητήματα που μπορεί να αναδυθούν στην παρέα, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί και να μην υπάρξουν καν.

Εύχομαι να νιώσεις καλά σύντομα απομακρυνόμενη απ’ το πρόσωπο αυτό και να είσαι καλά! Στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς!

Χρύσα

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories