Ψtalk: ”Ζηλεύω. Υπάρχει λύση;”
Ψtalk: ”Ζηλεύω. Υπάρχει λύση;”

Ψtalk: ”Ζηλεύω. Υπάρχει λύση;”

Πώς μπορώ να ξεπεράσω το αίσθημα της ζήλειας; Πολλές φορές ασυνείδητα μπαίνω στη διαδικασία σύγκρισης με κάποιον που βλέπω ότι τα πηγαίνει καλύτερα ή περνάει καλύτερα. Ως αποτέλεσμα αυτό φέρνει συγκρούσεις στην προσωπική μου ζωή, γιατί βάζω τον σύντροφό μου στο στόχαστρο, επειδή πχ. μαζί δεν καναμε εκείνο το ταξίδι, ενώ το έκανε μόνος του. Ή προτίμησε να κάνει κάτι με κάποιον άλλον και όχι μαζί μου. Και ζηλεύω. Υπάρχει λύση;
Σας ευχαριστώ πολύ.

Από τον/την: Ντόνος Ρίμα


Σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου.

Η ζήλεια είναι ένα συναίσθημα που συνήθως πηγάζει από δικά μας τραύματα και αβεβαιότητα. Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω, πως και συ βλέπεις ότι το αίσθημα αυτό πηγάζει από εσένα, χωρίς να υπάρχει απαραίτητη σκόπιμη βάση από τα άτομα γύρω σου.

Ενδεχομένως, να έχεις περάσει καταστάσεις στη ζωή σου που δεν σου επιτρέπουν να νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά σήμερα και να απολαμβάνεις την δική σου ελευθερία, παραχωρώντας φυσικά και την ανάλογη ελευθερία στα άτομα που είναι κοντά σου.

Πάρε μια βαθιά ανάσα και αναρωτήσου: Αγαπάς τον εαυτό σου; Νιώθεις σιγουριά και ασφάλεια στη σχέση σου; Γιατί εστιάζεις στο τί κάνουν οι άλλοι και όχι στο τί κάνεις εσύ; Γνωρίζεις, αν οι γύρω σου περνούν καλύτερα από σένα και ποιός ορίζει το «καλύτερα»;

Στο ταξίδι της αυτοβελτίωσης παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχοθεραπεία. Θα κάνει την ζωή σου πιο εύκολη και θα σου «λύσει» τα χέρια, βοηθώντας σε να απαντήσεις σε ερωτήματα σαν κι αυτά. Είσαι σε ένα πολύ αξιόλογο σημείο, όπου συνειδητοποιείς ότι αυτές σου οι σκέψεις σε σταματούν από το να απολαύσεις τη σχέση σου και ίσως αναδεικνύουν μια τοξική συμπεριφορά, για την οποία ντρέπεσαι. Ξέρεις ότι είναι λάθος και συνειδητοποιείς το πρόβλημα.

Θα σου πρότεινα να κάνεις ένα βήμα τη φορά.

Μπορείς να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου. Να ανοιχτείς για ό,τι σε προβληματίζει και αυτό που περνάς. Αν νιώθεις ανασφάλεια, να το επικοινωνήσεις. Έπειτα, να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου ειδικού, ώστε να καταφέρεις να αγαπήσεις τον εαυτό σου, γι’ αυτό που πραγματικά είναι!

 

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories