Ψtalk: “Πόσο απαίσιος άνθρωπος μπορεί να είμαι για να μην με συμπαθεί κανείς;”
Ψtalk: “Πόσο απαίσιος άνθρωπος μπορεί να είμαι για να μην με συμπαθεί κανείς;”

Ψtalk: “Πόσο απαίσιος άνθρωπος μπορεί να είμαι για να μην με συμπαθεί κανείς;”

Κανένας άνθρωπος δεν μένει κοντά μου. Όποιος με γνωρίζει καλύτερα απομακρύνεται αμέσως. Δεν έχω φίλους και δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος. Πόσο απαίσιος άνθρωπος μπορεί να είμαι για να μην με συμπαθεί κανείς; πόσο περίεργη μπορεί να είμαι για να μην ταιριάζω με κανέναν; πως θα μάθω τι κάνω λάθος αν κανείς δεν μου το πει;

Απο τον/την:  Lonely


Σ ‘ευχαριστώ για το μήνυμα σου, διαβάζοντας όσα γράφεις υποθέτω ότι βιώνεις έντονα το συναίσθημα της μοναξιάς και τον φόβο της απόρριψης.

Η εντύπωση που έχεις για τον εαυτό σου ότι είσαι απαίσια και περίεργη μου φαίνεται πολύ αυστηρή και σκληρή. Δεν γίνεται σε μία ανθρώπινη σχέση να είσαι εσύ λάθος και να ευθύνεσαι εσύ για όλα. Θεωρώ ότι θα μπορούσες να φροντίσεις και να προστατέψεις αρχικά τον εαυτού σου, να του δείχνεις αλληλεγγύη και να προσφέρεις πρώτα σε αυτόν όσα θα προσέφερες στους φίλους σου.

Μέσα από την κατανόηση πρώτα απ` όλα του εαυτού σου και των αναγκών σου ίσως κατανοήσεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι και επιλέξεις νέους ανθρώπους, με σκοπό την δημιουργία ώριμων και ισότιμων σχέσεων. Ένας άνθρωπος είναι κοντά σου τόσο για τα δυνατά όσο και για τα αδύναμα κομμάτια του εαυτού σου . Κανείς άλλωστε δεν είναι τέλειος, όλοι οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν ευάλωτοι και να έχουν αρνητικές μέρες. Μέσω της αυστηρότητας προς τον εαυτό σου δεν είσαι εκεί να τον ακούσεις , να τον βοηθήσεις όταν θα είναι στεναχωρημένος. Μπορείς να καταγράψεις σε ένα χαρτί ποια θεωρείς ότι είναι τα δυνατά και αδύναμα σημεία που διαθέτεις σαν χαρακτήρας. Στην συνέχεια να αναρωτηθείς με ποιους τρόπους μπορείς να εξελίξεις και τα δύο.

Όταν νιώθεις τόσο απαίσια όσο περιγράφεις αναρωτήσου τι είναι αυτό που χρειάζεσαι ; Ποια η ανάγκη σου ; Υπάρχει κάποιος τρόπος που διαθέτεις για να την καλύψεις ; τι είναι αυτό που θα ήθελες να σου πει ένας φίλος όταν νιώθεις έτσι ;

Ελπίζω να βοήθησε η απάντηση, σ’ευχαριστώ για το μήνυμα σου και μην ξεχνάς είσαι μοναδική!


Στείλε και εσύ τον δικό σου προβληματισμό ανώνυμα και λάβε απάντηση από ειδικό ψυχικής υγείας εδώ

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories