Ψtalk: “Μετά από όσα έχω ζήσει έχασα κάθε κίνητρο για ζωή.”

Ψtalk: “Μετά από όσα έχω ζήσει έχασα κάθε κίνητρο για ζωή.”

Καλησπερα, λέγομαι Μαρίνα και είμαι 27 χρονών! Τα τελευταία 7 χρόνια είναι τα χειρότερα τις ζωής μου. Υπήρξαν βέβαια και όμορφες στιγμές, όμως δεν φαίνεται πως είναι αρκετές για να με κάνουν να ελπίζω ότι θα έρθουν καλυτερα χρόνια και στιγμές στο μέλλον. Ο χωρισμός τωμ γονιών μου πριν 7 χρόνια με έκανε να απομακρυνθω κατά κάποιο τρόπο με το δίδυμο αδερφό και να μην έχω πλεον καμία επαφή με τον πατερα μου. Ακόμη μέσα σε αυτά τα χρόνια όλοι όσοι επέλεξα να ερθω κοντά ερωτικά μου δώσαν περισσοτερο στεναχώρια παρα αγάπη χρόνο και στοργή που χα τοσο ανάγκη. Ένας απ αυτούς που πιστευα κιολασ οτι πραγματικά μ αγαπάει κατέληξε να με κλωτσάει στη μέση του δρόμου και εκεί ήταν που τελείωσαν κ οι σχέσεις μας. Πέρασε καιρός και ήθελα να ξαναπροσπαθησω με κάποιον, αλλά βρέθηκα παλι να έχω απέναντι έναν άψυχο άνθρωπο που θέλε μόνο να ικανοποιήσει τις ορμές του χωρίς κανένα ενδιαφέρον να με γνωρίσει. Αλλά δεν έπραξα όπως έπρεπε για μένα για δικό μου καλό για το πως θα περναγα εγώ καλά έριξα τον εαυτό μου για απλά δική του ευχαρίστηση. Ολα αυτά κ αρκετά ακόμα που δεν γράφω, όπως για τα επαγγελματικά με έχουν κάνει να χάσω την πίστη σε ολα στίς σχέσεις στον έρωτα και στον ίδιο μου τον εαυτό. Πλέον με φοβίζουν ολα φοβάμαι εμένα και το πως θα αντιδράσω. Δεν φροντίζω τον εαυτό μου όπως θα πρεπε και συνήθως είμαι μονίμως ξαπλωμένη. Ξέρω πως με ένα προγραμμα θα μπορουσα να τα χα αλλάξει όλα αυτά αλλά μου είναι δύσκολο να κάνω το οτιδήποτε.

Από τον/την:Μαρίνα


Αγαπητή Μαρίνα,

Από το μήνυμα σου καταλαβαίνω ότι είσαι ένα άτομο που έχει δοκιμαστεί αρκετά και έχει γευτεί την άσχημη πλευρά της ζωής. Είναι απόλυτα λογικό να νιώθεις απογοήτευση και ματαίωση, επηρεασμένη από όλα αυτά που έχεις αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια. Παρατηρώ μια κόπωση και μια παραίτηση από όλα, ακόμη και τα πιο καθημερινά όπως είναι η αυτοφροντίδα.

Δεν σου κρύβω ότι με ανησυχεί η μη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και ο φόβος για την αντίδραση σου σε γεγονότα και καταστάσεις.Ορισμένες φορές το διαζύγιο των γονιών ακόμα και σε μεγάλη ηλικία μπορεί να πληγώσει τα συναισθήματα του παιδιού. Κανείς δεν είναι έτοιμος να δεχτεί να κλονιστεί η εικόνα των αγαπημένων γονιών, να παρατηρεί τους καυγάδες και να καλείται να μπει στην μέση για χάρη τους.

Παράλληλα, η απομάκρυνση σου από τον πατέρα σου και τον αδερφό σου πρέπει να ήταν μια σκληρή εμπειρία, που σου έχει στοιχίσει. Αναρωτιέμαι ωστόσο αν ήταν δική σου επιλογή ή της άλλης πλευράς κι αν εσύ έκανες κάποιες προσπάθειες προσέγγισης.Όσον αφορά την ερωτική σου ζωή, η διάψευση των προσδοκιών είναι συχνή και αφήνει βαρύ συναισθηματικό φορτίο. Η κακοποίηση που υπέστηκες, ψυχολογική και σωματική, ενίσχυσαν την ήδη αρνητική σου θεώρηση για ζωή.

Ωστόσο, το γεγονός ότι κατάλαβες ότι πρόκειται για μια μη υγιής σχέση και κατάφερες να βγεις από αυτή υποδηλώνει τεράστια δύναμη ψυχής και σεβασμό προς τον εαυτό σου.Συνεπώς, ύστερα από τέτοια βιώματα είναι λογικό η τήρηση ενός προγράμματος δεν είναι αρκετή για να σου δώσει ένα κίνητρο να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι και να ξεκινήσεις την μέρα σου. Το πρώτο που μπορείς να κάνεις είναι να αποδεχτείς τα συναισθήματα που αυτόν τον καιρό αναβλύζουν από μέσα σου, να μην τα πνίγεις, αλλά να τα αγαπήσεις και να κατανοήσεις ότι είναι μέρος και απόρροια των εμπειριών σου. Καταλαβαίνω ότι δεν σ’ αρέσει ο τρόπος που ζεις τώρα, για αυτό και πήρες την απόφαση να επικοινωνήσεις μαζί μας και να εκφράσεις τις σκέψεις σου, προσδοκώντας μια αλλαγή.

Δυστυχώς, οι δυνατότητες μου μέσα από ένα κείμενο είναι πολύ περιορισμένες και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σου προτείνω να αναζητήσεις επαγγελματική βοήθεια από έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι εξειδικευμένοι να σε ενδυναμώσουν, ώστε να αντιμετωπίσεις την δυσκολία σου. Με αυτούς μέσα από μια σειρά από συναντήσεις θα χτίσεις μια θεραπευτική σχέση, που θα σε βοηθήσει να αρχίσεις να εμπιστεύεσαι ξανά τον κόσμο γύρω σου και παράλληλα θα σου δώσουν εργαλεία να σπάσεις τον κύκλο της απογοήτευσης και της ακινησίας.

Εύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες για σένα, πιο φωτεινές και να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories