Ψtalk: ”Από πού να πιαστώ να κάνω μια νέα αρχή;”
ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn

Ψtalk: ”Από πού να πιαστώ να κάνω μια νέα αρχή;”

Θα ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μου: Είμαι χωρισμένη, έχω δύο παιδιά στο δημοτικό, δεν εργάζομαι λόγω του ότι δεν έχω βοήθεια με τα παιδιά για να λείπω, μένω στο νοίκι δεν έχω κύκλο γνωριμιών ούτε κάποιο σύντροφο .. Από πού να πιαστώ να κάνω μια νέα αρχή… Είμαι πελαγωμένη…

Από την: Θάλεια, 41 χρονών.


 

Γεια σου Θάλεια, σ’ ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας αυτό που σε προβληματίζει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου αλλά χρειάζεται να ηρεμίσεις . Είσαι μία νέα γυναίκα με δύσκολη καθημερινότητα  καθώς είσαι και μητέρα, οπότε είναι φυσιολογικό να νιώθεις πεσμένη. Καλό θα ήταν, ανεξάρτητα από όλη αυτή την πίεση να προσέχεις τον εαυτό σου. Ένα ζεστό ντους θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις ώστε να οργανώσεις καλύτερα την ζωή σου.

Θα σου πρότεινα σαν πρώτο βήμα να βρεις μία δουλειά- έστω part time- για τις πρωινές ώρες που λείπουν τα παιδιά στο σχολείο. Η κοινωνικοποίηση  μέσα στην εργασία θα σε βοηθήσει με την αυτοεκτίμηση σου. Γνωρίζω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι , αν δυσκολευτείς με το θέμα της εργασίας, μία άλλη ιδέα είναι να εργαστείς κάπου εθελοντικά για λίγες ώρες. Η Αίσθηση ότι είσαι ενεργή καθώς και το γεγονός ότι ανήκεις σε μία ομάδα θα αλλάξουν όλη την διάθεσή σου.

Στην συνέχεια θα σε συμβούλευα να περάσεις χρόνο με τα παιδιά σου, είτε σε κάποιο πάρκο είτε στο σπίτι. Γίνε παιδί μαζί τους. Θα γελάσεις, θα περάσεις όμορφα και θα ξεχαστείς. Επίσης θα μπορούσες να αρχίσεις κάποιο χόμπι, τρέξιμο ή ότι άλλο ήθελες από μικρή να κάνεις. Υπάρχουν δήμοι, σύλλογοι ,λέσχες κτλ. που κάνουν διάφορα τμήματα ακόμα και χωρίς κάποια συνδρομή. (Βέβαια δεν γνωρίζω τι συμβαίνει φέτος λόγω Κορωνιού). Αν ακολουθείς κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές θα επεκτείνεις την κοινωνικό σου κύκλο και-γιατί όχι; Μέσα εκεί μπορεί να βρίσκεται κι ο επόμενος σου σύντροφος.

Αυτό που έχει σημασία είναι να αγαπάς τον εαυτό σου και τα παιδιά σου. Όλα τα υπόλοιπα με ψυχραιμία και σχέδιο θα έρθουν. Ελπίζω να σε βοήθησα. Μην ξεχνάς να χαμογελάς!

 

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn

Archives

Categories