Ψtalk: “Νιώθω εγκλωβισμένη στη σχέση μου και δεν περνάω καλά”

Ψtalk: “Νιώθω εγκλωβισμένη στη σχέση μου και δεν περνάω καλά”

Νιώθω εγκλωβισμένη στη σχέση μου και δεν περνάω καλά. Δε νιώθω ευτυχισμένη. Δε νιώθω τίποτα. Το αγόρι μου είναι οξύθυμο. Όταν θα τον ενοχλήσει κάτι θα αρχίσει να φωνάζει, να ωρύεται, να σπάει πράγματα. Κάνει σαν τρελός στην κυριολεξία. Νιώθω ότι φθείρει τη σχέση μας. Δε βρίσκω ποτέ το δίκιο μου γιατί είναι χειριστικός και λέει ότι φταίω εγώ για τις αντιδράσεις του. Χρειάζεται βοήθεια. Θέλω να χωρίσω αλλά κάθε φορά με κάνει να νιώθω τύψεις.

Από την: Νεφέλη


 

Αγαπητή Νεφέλη,

Διαβάζω πολύ προσεκτικά τα όσα γράφεις και πραγματικά νιώθω το βάρος που κουβαλάς μέσα στη συντροφική σου σχέση.

Μας λες ότι αισθάνεσαι εγκλωβισμένη, ότι δεν περνάς καλά, ότι δεν είσαι ευτυχισμένη, ότι δεν νιώθεις τίποτα και πως επωμίζεσαι και την ευθύνη του συντρόφου σου.

Αναρωτιέμαι πόσο άσχημο και βαρύ είναι όλο αυτό που περνάς και πραγματικά πώς το αντέχεις!

Οι ερωτικές-συντροφικές σχέσεις, όπως και όλες οι σχέσεις που δημιουργούμε ως ανθρώπινα όντα, έχουν και όμορφες και άσχημες στιγμές, για τις οποίες φέρουν την ευθύνη όλα τα μέλη που απαρτίζουν την όποια σχέση.

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι, δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, που ξεκινούν να σχετίζονται βαθιά μεταξύ τους, καλούνται καθημερινά να αναγνωρίζουν που βρίσκονται και ποια είναι ευθύνη τους μέσα σε αυτό που μοιράζονται με τον άλλο.

Εσύ ζεις μια έκρυθμη κατάσταση με μεγάλη ένταση, χωρίς να σου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσεις τι είναι αυτό που πραγματικά γίνεται και τι σε ενοχλεί, καθώς, όπως λες ο σύντροφος σου, δεν ακούει και σου ρίχνει τις ευθύνες.

Μεγάλο νόημα ίσως έχει ο λόγος που νιώθεις τύψεις και ενώ έχεις καταλάβει ότι μια τέτοια δεν σου ταιριάζει και σου κάνει κακό, δεν κάνεις το βήμα να χωρίσεις.

Θα ήθελα να σκεφτείς τι είναι αυτό/αυτά που σε κρατάνε πίσω, που σου δημιουργούν τύψεις σχετικά με αυτή σχέση.

Γιατί σχετίζεσαι αυτή τη στιγμή με ένα χειριστικό άνθρωπο; Τι είναι αυτό/αυτά που σε κρατά/κρατάνε κοντά του;

Να θυμάσαι πως ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, για τις επιλογές του, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του.

Η ατομική σου ευθύνη σε αυτή τη σχέση είναι να προστατεύσεις τον εαυτό σου και να του χαρίσεις μια ζωή γεμάτη χαρά και ηρεμία!

 

Σε ευχαριστούμε για το μοίρασμα και την εμπιστοσύνη και σου ευχόμαστε να βρεις τη ζωή που σου αξίζει!

 

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories