Ψtalk: “Η διάγνωση είναι συναισθηματική αστάθεια και δεν κατανοώ τον όρο”
ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Ψtalk: “Η διάγνωση είναι συναισθηματική αστάθεια και δεν κατανοώ τον όρο”

Ψtalk: “Η διάγνωση είναι συναισθηματική αστάθεια και δεν κατανοώ τον όρο”

Καλησπέρα σας! Πριν λίγο καιρό ξεκίνησα με ψυχίατρο και η παρούσα διάγνωση είναι συναισθηματική αστάθεια κάτι που με προβληματίζει και δεν κατανοώ σαν όρο. Είναι διαταραχή από μόνη της ή κομμάτι κάτι άλλου; Ξεκίνησα φαρμακευτική αγωγή χωρίς κάποια βελτίωση ακόμη. Νιώθω χειρότερα από πριν και ακόμα πιο μπερδεμένη. Σας ευχαριστώ πολύ

Από την: Manil

Αγαπητή  Manil,

Σε ευχαριστούμε που ανοίχτηκες και μοιράστηκες μαζί μας ένα κομμάτι της δικής σου ιστορίας, κάτι που βιώνεις αυτή τη στιγμή και σε δυσκολεύει.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως αναγνώρισες πως έχεις ανάγκη από βοήθεια και επισκέφτηκες έναν ειδικό ψυχικής υγείας. Ο κάθε άνθρωπος όπως αντίστοιχα και ο κάθε θεραπευόμενος είναι μοναδικός όσο και η ιστορία του και ο τρόπος που βιώνει τις δυσκολίες του. Η κάθε διαταραχή μπορεί να υπάρχει από μόνη της καθώς και σε συνύπαρξη με κάποια άλλη. Θα σου σύστηνα όμως να μην μείνεις στην όρο συναισθηματική αστάθεια. Συχνά, η ορολογία εγκλωβίζει και λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Από τα λόγια σου δεν μου γίνεται ξεκάθαρο αν στις συναντήσεις σου με τον ψυχίατρο υπάρχει και κάποιο κομμάτι ψυχοθεραπευτικό ή οι επισκέψεις σου σε αυτόν γίνονται για τη σνταγογράφηση κάποιας φαρμακευτικής αγωγής. Αν λάμβανες φαρμακευτική θεραπεία ενδεχομένως να ήταν πολύ βοηθητικό να τη συνδυάσεις με ψυχοθεραπεία. Να διερευνήσεις την πηγή των δυσκολιών σου, τις αιτίες και τους λόγους που σε κάνουν να έχεις συναισθηματικές δυσκολίες. Οφείλονται σε κάποια ή κάποιες αλλαγές στη ζωή σου; Υπάρχουν εκλυτικοί παράγοντες που τις πυροδοτούν; Στο πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής σχέσης θα έχεις την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που είναι αναγκαίες για τη διερεύνηση αυτών των παραγόντων.

Συχνά τα φάρμακα χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα ώσπου να αρχίσουν να δρουν στον οργανισμό του ανθρώπου. Την ίδια στιγμή, τα ψυχιατρικά φάρμακα  είναι το πιο συνηθισμένο αρχικά να εντείνουν τα συμπτώματα δυσφορίας και στη συνέχεια να τα ανακουφίζουν. Χρειάζεται από την πλευρά σου να έχεις υπομονή με τη διαδικασία αυτή, να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του ψυχιάτρου σου και να απευθύνεσαι σε αυτόν οποτεδήποτε παρατηρείς κάποια ασυνήθιστα συμπτώματα και συμπεριφορές.

Αγαπητή Manil, η κατάσταση που βιώνεις συναισθηματικά είναι δύσκολη και σε κάνει να νοιώθεις μπερδεμένη όπως αναφέρεις. Είναι όμως πολύ σημαντικό το γεγονός πως έχεις αναζητήσει την βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας. Παράλληλα, αναγνωρίζω ένα άτομο το οποίο προσπαθεί να βοηθήσει τον εαυτό του και να κάνει αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση.

Ελπίζω οι σκέψεις μου αυτές να φανούν βοηθητικές. Είμαστε στη διάθεση σου για οτιδήποτε χρειαστείς.


Η στήλη Ψtalk έχει περισσότερο συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν αντικαθιστά την Ψυχοθεραπεία ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο παρέμβασης.

Στείλε και εσύ τον δικό σου προβληματισμό ανώνυμα και λάβε απάντηση από ειδικό ψυχικής υγείας εδώ

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn

Archives

Categories

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com