Χρειάζεται να θέσω στόχους για την νέα χρονιά;

Χρειάζεται να θέσω στόχους για την νέα χρονιά;


Η περίοδος πριν την αλλαγή του χρόνου αποτελεί ,συχνά, περίοδο μεγάλης ψυχικής πίεσης , καθώς είναι συνυφασμένη με αλλαγές και αποφάσεις. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να θέσουν στόχους για την νέα χρονιά που πλησιάζει. Καθώς διανύουν , όμως , την νέα χρονιά «παραιτούνται» από πολλούς στόχους και ξεχνούν τα κίνητρα τους. Έτσι, αναρωτιούνται αν τελικά άξιζε σαν διαδικασία.

Η απάντηση είναι πώς φυσικά και αξίζει. Όμως , για να πετύχει πρέπει να γίνει υπό ορισμένες συνθήκες. Η ύπαρξη κινήτρων ,αποδεδειγμένα, επιδρά θετικά στην ψυχική μας υγεία. Μας δίνει έναν λόγο να συνεχίζουμε την ζωή μας , ακόμη και σε κρίσιμες περιόδους. Επιπλέον, είναι γνωστό , σύμφωνα και με τον νόμο της έλξης , ότι όταν έχουμε έναν στόχο , οραματιζόμαστε ότι θα συμβεί και τοποθετούμε την ενέργεια μας προς αυτόν ,τότε ο στόχος μας θα πραγματοποιηθεί. «Η φαντασία σου είναι η προεπισκόπηση των επερχόμενων επιτευγμάτων στην ζωή σου» (Albert Einstein).

Με τι τρόπο πρέπει να θέσω τους στόχους μου ώστε να έχει αποτέλεσμα; Έχει μεγάλη σημασία να θέτουμε πολλούς μικρούς στόχους και προπάντων ρεαλιστικούς και συγκεκριμένους , γιατί έτσι θα μπορούμε να βαδίσουμε βήμα-βήμα προς αυτούς και να οργανώσουμε τον τρόπο επίτευξης τους. Επίσης , είναι ζωτικό για την ψυχοσύνθεση μας ,να προέρχονται οι στόχοι μας από διάφορες πτυχές της ζωής μας (επάγγελμα , προσωπική βελτίωση , ψυχική υγεία , προσωπική ζωή). Γιατί όμως δεν πρέπει όλες οι βλέψεις μας να αφορούν , για παράδειγμα, την καριέρα μας; Επειδή , εάν αποτύχουμε τελικά σε αυτόν τον τομέα για τον οποίο είχαμε τόσο υψηλές βλέψεις , η ματαίωση που θα υποστούμε τελικά θα είναι τεράστια και θα μας στερήσει την διάθεση και την αυτοπεποίθηση να ασχοληθούμε με κάτι άλλο. Ένας άνθρωπος με πολλά ενδιαφέροντα μπορεί ευκολότερα να διαχειριστεί την ματαίωση , την αποτυχία , σε ένα από αυτά , διότι έχει όλα τα υπόλοιπα να τον αφορούν και να τον ενθουσιάζουν εξίσου.

 

 

   Σε αυτή τη νέα χρονιά που θα έρθει ας μην ξεχνάμε την ψυχική μας υγεία .Η ζωή μας βελτιώνεται σημαντικά όταν επενδύουμε στην εσωτερική μας ανάπτυξη και προσωπική βελτίωση . Προκειμένου να δούμε αλλαγή στην ζωή μας πρέπει πρώτα να αλλάξουμε μέσα μας και να προσπαθούμε να γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Άρα , έχει σημασία να συμπεριλάβουμε στους στόχους για το 2021 , την ενδοσκόπηση (εσωτερική αναζήτηση) και την αυτοβελτίωση . Να βάλουμε τις ανάγκες μας , και τα «θέλω» μας σε προτεραιότητα και να μείνουμε πιστοί στους στόχους και τις αξίες μας.

 Χρειάζεται τελικά να θέσεις στόχους για την νέα χρονιά; Ναι , γιατί είσαι ο μόνος που μπορεί να ορίσει την ζωή σου . Γιατί , έχεις την απόλυτη δύναμη να πραγματοποιήσεις κάθε σου όνειρο . Γιατί , δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να οραματιστείς και τελικά να μην καταφέρεις και όταν μάλιστα οι στόχοι σου είναι οργανωμένοι είναι ακόμη ευκολότερος ο δρόμος προς αυτές.

Καλή χρονιά με υγεία , αυτό-αγάπη , ανιδιοτέλεια και στιγμές γεμάτες

συναίσθημα!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories