Άγιος Βαλεντίνος. Η γιορτή του να δίνουμε και να μοιραζόμαστε με ΟΛΗ την οικογένεια!
Αναρτήθηκε από το www.istockphoto.com

Άγιος Βαλεντίνος. Η γιορτή του να δίνουμε και να μοιραζόμαστε με ΟΛΗ την οικογένεια!


Ο Άγιος Βαλεντίνος ήρθε. Πολλοί θα την πουν ότι δεν τους ενδιαφέρει γιατί είναι μια κερδοσκοπική γιορτή που μόνο οι εταιρίες έχουν οφέλη. Από την άλλη όμως, ο Άγιος Βαλεντίνος είναι η ευκαιρία να δείξετε πόσο αγαπάτε όλη την οικογένεια σας (όχι μόνο τ@ σύντροφο σας)! Αυτό σημαίνει πως ναι, μπορείτε να γιορτάσετε την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μαζί με το παιδί σας!

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι η γιορτή της αγάπης και ως τέτοια οφείλουμε να την δεχτούμε σε όλες της μορφές της! Φυσικά, μια μορφή αγάπης είναι η ερωτική αλλά υπάρχουν πολλές ακόμη μορφές. Ο φιλόσοφος Πλάτωνας ξεχώρισε την «αγάπη» σε κατηγορίες. Μάλιστα, έγραψε πως υπάρχει η αγάπη που λέγεται «Φιλία». Εκεί αγαπούμε και δείχνουμε το πόσο νοιαζόμαστε στους φίλους και τα άτομα που τα θεωρούμε ίσα με εμάς.

Υπάρχει όμως και η «Στοργή» είπε ο φιλόσοφος. Η «Στοργή» ή «οικεία αγάπη» είναι το όνομα για την αγάπη των γονιών για τα παιδιά. Σε αυτήν, η σχέση δεν είναι «ισότιμη» όπως συμβαίνει στην «Φιλία». Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά έχουν μια σχέση εξάρτησης με τους γονείς. Ειδικά στην αρχή της ζωής τους χρειάζονται πολύ την φροντίδα των «σημαντικών άλλων».

Αυτό παράλληλα σημαίνει πως, φυσικά,  μπορείτε να κάνετε μια έκπληξη στο παιδί σας στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου! Μπορεί με ένα δώρο, ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μια εκδρομή, με ένα παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο τους δείχνετε πόσο τα αγαπάτε, και τα νοιάζεστε! Δεν είναι απαραίτητο η έκπληξη να απαρτίζεται από υλικά αγαθά! Μια βόλτα σε ένα μέρος που δεν έχουν πάει αρκεί!

Ο σκοπός της γιορτής του Άγιου Βαλεντίνου είναι μεταξύ άλλων να δείξουμε αξίες. Την αξία του να δείχνουμε πόσο αγαπάμε το παιδί μας για παράδειγμα. Στο χέρι σας είναι να σκεφτείτε με ποιον τρόπο θα μπορούσε πιο εύκολα το παιδί σας να νιώσει ότι το αγαπάτε. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε, θα μάθει και την πολύτιμη αξία του να δίνουμε, του να μοιράζουμε χαρά και χαμόγελα. 

Φυσικά υπάρχει και η «Αγάπη»  που σύμφωνα με την θεωρία του Πλάτωνα είναι α αγάπη για την ανθρωπότητα. Η αγάπη με την οικουμενική της διάσταση. Με αυτήν την οπτική ακόμα και το να σας δει το παιδί σας να δίνετε χρήματα ή φαγητό σε έναν άστεγο θα λάβει με επιτυχία το μήνυμα της γιορτής.  Αυτή η αγάπη συμπεριλαμβάνει ακόμα και την φύση. Συνεπαγωγικά,  μπορείτε να γιορτάσετε φυτεύοντας ένα ωραίο λουλούδι! ‘Έτσι, θα δείξετε στο παιδί σας ότι η αγάπη δεν σταματά μόνο στους ανθρώπους, αλλά επεκτείνεται και στο περιβάλλον.

Εν κατακλείδι, όπως ανέφερα και αρχικά ο Άγιος Βαλεντίνος δεν είναι αποκλειστικά μια ερωτική γιορτή! Είναι μια γιορτή που μπορεί να εμπλακεί όλη η οικογένεια και αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο να μάθουμε στα παιδιά τρόπους να δείχνουν πόσο νοιάζονται και αγαπούν τους άλλους.

Μην αφήσετε την ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη!

 

Χρόνια σας πολλά για την μέρα της αγάπης !

Βιβλιογραφία

https://iep.utm.edu/love/

https://yourearticles.com/worth-your-click/oi-7-typoi-agapis/

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories