Σημάδια κρυφής σεξουαλικής χημείας.
photo by canvas.com

Σημάδια κρυφής σεξουαλικής χημείας.

Έχεις νιώσει ποτέ ένα ‘’πυροτέχνημα’’ όταν μίλησες με κάποιον που μπορεί να γνώρισες τυχαία σε ένα μαγαζί, σε ένα φιλικό σπίτι, στη δουλειά; Σου έχει τύχει να αισθανθείς έντονη έλξη ακόμη κι αν δεν γνωρίζεις ακόμα τίποτα για το άτομο που έχεις απέναντί σου;

Η σεξουαλική έλξη είναι αυτή που νιώθουμε για ένα άτομο με το οποίο μπορεί να έρθουμε σε σεξουαλική επαφή ή και όχι. Έρευνες δείχνουν ότι η χημεία που μπορεί να αισθανθούμε και η σεξουαλική έλξη, είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μόλις 3 δευτερόλεπτα αφού γνωρίσουμε το άτομο που μας ενδιαφέρει.

Παρακάτω θα αναφερθούν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να αισθάνεσαι κρυφή σεξουαλική επιθυμία για κάποιο άτομο.

1) Έλξη: Όπως είναι φυσικό, ένα βασικό σημάδι της σεξουαλικής χημείας είναι η έλξη. Η επιθυμία δηλαδή να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο με ένα άτομο γιατί ‘’κάτι σε τραβάει’’, κάτι σου δείχνει πως θέλεις να υπάρχεις μαζί του στον ίδιο χώρο. Αυτή είναι και η βασική διαφορά της φιλικής έλξης από τη σεξουαλική έλξη. Στη δεύτερη, αισθάνεσαι πως το σώμα σου σε οδηγεί στον ίδιο χώρο με το σώμα του άλλου.  Πολλές φορές μάλιστα, αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να αισθανόμαστε τόσο μεγάλη έλξη για ένα άτομο που έχουμε μόλις γνωρίσει, όμως ο εγκέφαλος μας έχει δημιουργήσει αυτή τη σύνδεση από νωρίς, χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί. Επομένως είναι πολύ φυσικό να αισθανόμαστε αυτή την χημεία, ακόμη κι αν είναι δύσκολο να το εξηγήσουμε λογικά, αφού συνέβη τόσο γρήγορα.

2) Το να νιώθεις άβολα: Σίγουρα μπορείς να ταυτιστείς με αυτή την πρόταση, με το να νιώθεις δηλαδή άβολα μπροστά στο άτομο που σε ενδιαφέρει. Τις στιγμές εκείνες που θες να του μιλήσεις για κάτι αλλά παρατηρείς πως ίσως μπερδεύεις λίγο τα λόγια σου, πως κοιτάς κάτω ή πως το σώμα σου είναι σε μια διέγερση. Όλα αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι αισθάνεσαι άβολα, μέχρι κι εσύ να καταφέρεις να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τί συμβαίνει, αλλά και μέχρι να καταλάβεις τί σκέφτεται το άτομο που έχεις απέναντί σου.

3) Ομοιότητες: Σίγουρα ο καθένας μας είναι μοναδικός και έχει πολλά στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει και να διαφέρει από τους άλλους. Ωστόσο, αρκετές φορές τα άτομα που έχουν μια σεξουαλική έλξη εμφανίζουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ τους στα ενδιαφέροντα, στις ασχολίες, στα γούστα, ακόμη και στην εξωτερική τους εμφάνιση με παρόμοιο χρώμα μαλλιών ή ματιών. Πράγματι, έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι μας ελκύουν και άτομα που παρουσιάζουν εμφανισιακά αρκετές ομοιότητες με μας.

4) Άμεση σύνδεση: Εδώ μιλάμε για το συναίσθημα αυτό που νιώθεις ότι ξέρεις τον άλλον καιρό και πως όλα όσα συζητάτε κάνουν ‘’κλικ’’ αμέσως και συμβαδίζουν σαν να γνωριζόσασταν από πριν. Πρόκειται για ένα σημάδι που μπορεί να μας παραξενεύει πολύ, ειδικά στην αρχή της γνωριμίας μας, αλλά υποδηλώνει μια έντονη ψυχική και σεξουαλική έλξη με το άλλο άτομο.

5) Το άγγιγμα: Εδώ αναφερόμαστε σε ένα απλό άγγιγμα που μπορεί να συμβεί ξαφνικά, ηθελημένα και μη, που όμως προκαλεί έναν ‘’ηλεκτρισμό’’ και στα δύο σώματα και από κοινού θέλουμε να επαναληφθεί. Όταν προσπαθείς να βρεις τρόπους για να αγγίξεις το άλλο άτομο και όταν το σώμα σου σε οδηγεί εκεί, τότε σίγουρα η έλξη που αισθάνεσαι είναι ερωτική. Αυτή η ανάγκη των ατόμων να έρθουν κοντά τα δύο σώματα, ακόμη και με το να πλησιάζουν σε μια συζήτηση, να χτυπήσουν την πλάτη σε ένα αστείο, να δείξουν όμως με τον τρόπο τους ότι η γλώσσα του σώματός τους, τους οδηγεί όλο και πιο κοντά, είναι χαρακτηριστικό σημάδι σεξουαλικής έλξης.

6) ‘’Πεταλούδες’’ στο στομάχι: Ας μην ξεχνάμε και την καρδιά μας που χτυπάει δυνατά και πιο γρήγορα, αλλά και την έξαψη ή την εφίδρωση που αισθανόμαστε ξαφνικά όταν βρισκόμαστε κοντά στο άτομο που μας ενδιαφέρει. Αν οι ‘’πεταλούδες’’ στο στομάχι δεν είναι σημάδι ερωτικής έλξης, τότε τί είναι; Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί όλες αυτές τις σωματικές αισθήσεις που έρχονται απρόσμενα και σε κάνουν να μην μπορείς να ελέγξεις το σώμα σου μερικές φορές, γιατί αυτό που νιώθεις είναι πιο δυνατό και μεγάλο. Προσπαθώντας να δώσουμε και μια βιολογική ερμηνεία σε αυτή την έλξη που συμβαίνει,  αυτή προκύπτει με την έκκριση ορμονών όπως η αδρεναλίνη και η νορεπινεφρίνη, οι οποίες μας κάνουν να νιώθουμε πολύ ενθουσιασμένοι, προκαλώντας την ταχυπαλμία και την εφίδρωση. Αυτές οι σωματικές αλλαγές μπορούμε να πούμε ότι είναι σημάδι σεξουαλικής χημείας.

7) Απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου: Νιώθεις ότι με το άλλο άτομο ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα καθώς πάντα έχετε κάτι να συζητήσετε, να κάνετε, ακόμη και να πειράξετε ο ένας τον άλλον; Νιώθεις ότι μπορείς να είσαι μαζί του και να μιλάς με τις ώρες χωρίς να βαρεθείς ή να κουραστείς; Kαι πολλές φορές ότι είσαι ο εαυτός σου, και νιώθεις ασφάλεια απολαμβάνοντας την παρέα σας; Τέλος, αισθάνεσαι πως όταν χωριστείτε θα σου λείψει; Όλα αυτά, μπορεί να υποδηλώνουν μια φιλική έλξη, όμως αν συνδυαστούν με όλα όσα έχουν αναφερθεί παραπάνω, φαίνεται να οδηγούν στην ύπαρξη μιας ερωτικής έλξης.

8) Φλερτάρετε στις συζητήσεις: Σε όλες αυτές τις συζητήσεις που κάνετε με τις ώρες μπορεί να παρατηρήσεις  ότι μερικά σχόλια ή αστεία εμπεριέχουν το φλερτ, γεγονός που καθιστά την επικοινωνία σας σαν ένα παιχνίδι κάποιες φορές. Είναι σημαντικό βέβαια, κάτι τέτοιο να ισορροπείται, ώστε κανείς να μην αισθανθεί άβολα και να το απολαμβάνεται και οι δύο. Γι’ αυτό, αν νιώσεις ότι εσύ ή η άλλη πλευρά προχωράει πιο γρήγορα απ’ ότι αισθάνεται βολικά ο άλλος, έχει σημασία να συζητηθεί και να βρεθεί μια κοινή πορεία σε όλες αυτές τις συζητήσεις, ώστε να υπάρχει ευχαρίστηση και για τους δύο.

Κλείνοντας, ανεξάρτητα από τα παραπάνω σημάδια είναι σημαντικό το ίδιο το άτομο να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του πρώτα και να είναι ειλικρινές σε όποιον έχει απέναντί του. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αρκετές φορές απαιτητικές ή περίπλοκες. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να είμαστε όσο το δυνατόν ξεκάθαροι με τους εαυτούς μας γι’ αυτά που νιώθουμε και θέλουμε, και έπειτα να τα επικοινωνούμε και στο άτομο που μας αφορά. Η αγάπη, η συναισθηματική αμοιβαιότητα, η οικειότητα και η ασφάλεια είναι συναισθήματα που έρχονται με τον καιρό.

Ανεξάρτητα από το εάν κάτι ξεκινάει δυνατά και έντονα, χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια για να ανθίσει μια σχέση και να εξελίξει παράλληλα τα άτομα που εμπλέκονται.

Όπως άλλωστε ανέφερε και ο Χόρχε Μπουκάι:  «Η σχέση βοηθάει την προσωπική μας εξέλιξη, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Η σχέση προσθέτει. Γι’ αυτό αξίζει τον κόπο. Αξίζει… τον κόπο (δηλαδή, αξίζει να κοπιάσουμε γι’ αυτήν). Αξίζει το βάσανο που προκαλεί. Αξίζει τον πόνο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κι όλα αυτά αξίζουν, γιατί όταν θα τα έχουμε ξεπεράσει δεν θα είμαστε πια οι ίδιοι: θα έχουμε αναπτυχθεί, θα είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι, θα αισθανόμαστε πιο ολοκληρωμένοι.»(βιβλίο ‘’Να βλέπεις τον έρωτα”).

 

Βιβλιογραφία

Brito, J. (2019, August 26). Do We Have Sexual Tension, or Is It Just Me? 22 Signs to Watch For. Retrieved from healthline: https://www.healthline.com/health/healthy-sex/sexual-tension#negative-tension

McDow, C. (2023). What Is Sexual Tension? Retrieved from verywellmind: https://www.verywellmind.com/what-is-sexual-tension-and-is-it-healthy-5191220

Mπουκάι, Χ., & Σαλίνας, Σ. (2009). Να βλέπεις στον έρωτα. OPERA.

Στρουβάλη, Σ. (2023). Σεξουαλική χημεία σχέση: 5 σημάδια ότι έχετε σεξουαλική χημεία με κάποιον. Retrieved from HEALTHWeb: https://www.healthweb.gr/nea-ygeias/seksoualiki-ygeia/seksoualiki-ximeia-sxesi-5-simadia-oti-exete-seksoualiki-ximeia-me-kapoion

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories