Να είσαι εσύ!

Να είσαι εσύ!


Όταν ένα όμορφο λουλούδι που ανθίζει στον κήπο σου δεν το ποτίζεις, τότε όταν εκείνο ξεραθεί δεν το σώζεις,  όσο νερό κι αν το ποτίσεις κατόπιν εορτής.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον εαυτό σου!

Όταν δεν του δίνεις χώρο και χρόνο να σου μιλήσει και να τον γνωρίσεις καλύτερα , τον οδηγείς σιγά σιγά στον μαρασμό και πιο συγκεκριμένα σε αυτόν της ψυχής!

Ίσως να αργήσεις αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι ο μόνος που θα έπρεπε να σε νοιάζει είναι ο εαυτός σου και όχι το τι θα πει ο συγγενής, ο γείτονας ή ο περαστικός στο δρόμο που δεν σε ξέρει καν , για τον απλό λόγο ότι δεν είναι εσύ!

Είμαι σίγουρη ότι τα έχεις καταφέρει εξαιρετικά προσποιούμενος πολλές φορές στο παρελθόν! Είμαι όμως ακόμα πιο σίγουρη ότι υπάρχουν ορισμένα άτομα που όταν τα βλέπεις δεν μπορείς να προσποιείσαι άλλο γιατί ξέρουν ποιος στα αλήθεια είσαι και ίσως για αυτό απέφευγες να τα δεις για πολύ  καιρό.

Μπορώ να σου πω μάλιστα πως νιώθεις και φόβο .Φόβο ότι θα μείνεις μόνος/η σου και αυτή η σκέψη σε τρομοκρατεί .Σε τρομοκρατεί τόσο που είσαι πρόθυμος/η να μείνεις με κάποιον που πρόδωσε ακόμα και την εμπιστοσύνη σου η να κανείς κάτι μόνο και μόνο για να μην δυσαρεστήσεις τους άλλους έστω και αν αυτό θέτει σε κίνδυνο την ψυχική σου ηρεμία και είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτό που πρεσβεύεις σαν προσωπικότητα. Σε τρομοκρατεί τόσο που είσαι πρόθυμος/η να δεχθείς να σε υποτιμούν. Ίσως να σου έχει τύχει κιόλας κάποιες φορές να μένεις σε μια -οποιουδήποτε είδους- άσχημη σχέση επειδή  έπεισες τον εαυτό σου ότι το να σε υποτιμούν είναι προτιμότερο από τη μοναξιά.

Εντάξει, δεν είσαι τέλειος, δεν τα έχεις όλα, στην πραγματικότητα η ζωή σου είναι τελείως μαντάρα. Και;

Είναι εντάξει να νιώθεις φόβο και άγχος. Είναι εντάξει να έχεις κουραστεί και να μην ξέρεις πάντα πως να το διαχειριστείς.

Για αυτό λοιπόν όποτε κάτι σε τραβάει πίσω να θυμάσαι πως έχεις ένα ανυποψίαστο απόθεμα δύναμης το οποίο θα αναδύεται κάθε φορά που θα καλείσαι να περάσεις μια δοκιμασία.

Εκείνο που δεν πρέπει να σου διαφεύγει είναι το να μένεις κοντά στον εαυτό σου και να τον ακούς , γιατί αγνοώντας  τον θα είναι σαν να τον χάνεις κι αυτόν κι εσένα. Όμως χωρίς εσένα δεν έχεις τίποτα! Αρνήσου να ξαναδώσεις σε κάποιον τη δύναμη να σε κάνει να αμφιβάλλεις για το ποιος είσαι! Ξεκινά σήμερα να <<ποτίζεις>> τον εαυτό σου με αγάπη και κατανόηση και θα δεις σιγά σιγά να ανθίζει μέσα σου ένας ψυχικά υγιής και σταθερός άνθρωπος.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories