Δέσμιοι των αναμνήσεών μας…
Δέσμιοι των αναμνήσεών μας…

Δέσμιοι των αναμνήσεών μας…


Έλα παραδέξου το! Έχεις ξενυχτήσει κι εσύ πολλά βράδια γιατί δεν μπορούσες να βγάλεις από το μυαλό σου αναμνήσεις του παρελθόντος..Αυτές τις αναμνήσεις που έρχονται αναπάντεχα και ίσως συνειρμικά τα βράδια εκείνα που ξαφνικά μια ταινία σου θυμίζει κάτι που έζησες. Και αν ήταν κάτι όμορφο γιατί να σε βασανίζει τόσο πολύ; Γιατί εκείνα τα βράδια να το σκέφτεσαι ξανά και ξανά; Το ίδιο ακριβώς πράγμα, την ίδια ακριβώς σκηνή;

Σου έχω την απάντηση! Γιατί ποτέ δεν κατάφερες να αφήσεις πίσω την ανάμνησή σου, ποτέ δεν μπόρεσες να την τοποθετήσεις στο παρελθόν, εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται. Αντιθέτως, την κουβαλάς παντού μαζί σου, στη δουλειά, στη βόλτα σου, αλλά κυρίως το βράδυ. Εκεί που ο δρόμος κάτω από το σπίτι σου θα είναι πιο ήσυχος και το σκοτάδι θα βοηθήσει και σένα να την επαναφέρεις πιο εύκολα. Δεν σε κατηγορώ, μην φοβάσαι. Πολλοί είναι σαν εσένα, μην κοιτάς που δεν το παραδέχονται.

Θα σου πω όμως και κάτι άλλο. Πόσο άραγε αξίζει να πληγώνεσαι για κάτι που έζησες και δεν μπορείς να το έχεις τώρα; Οι περισσότεροι από μας περνούν ώρες ατελείωτες να σκέφτονται και να αναπολούν στιγμές τόσο έντονες και τόσο μοναδικές για κείνους, που θα ήθελαν να μείνουν για πάντα κρυμμένοι εκεί. Ίσως είναι μια προσωρινή διαφυγή τους από την καθημερινότητα που ζουν. Ίσως ονειρεύονται ότι μπορεί να τις ξαναζήσουν. Ίσως πάλι, ήταν τόσο έντονες που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν ποτέ από εκείνες και να προχωρήσουν.

Όμως, ακού και αυτό! Που μάλλον είναι και το πιο σημαντικό από όλα..Η προσκόλλησή σου σε αναμνήσεις του παρελθόντος δεν θα σε βοηθήσει να ζήσεις το παρόν και το μέλλον σου! Ό,τι σε κρατά δέσμιο, σε εμποδίζει από το να εξελιχθείς και να πετύχεις τους στόχους σου. Όχι! Μην κατηγορείς τον εαυτό σου! Και βέβαια δεν φταις εσύ αν έζησες δυνατές στιγμές. Μην σου πω, μάλιστα, ότι είσαι και τυχερός που το έκανες! Μάθε, όμως, ότι τώρα ήρθε η στιγμή να ξαναζήσεις το ίδιο δυνατά, να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο και να ονειρευτείς ακόμα πιο πολύ. Να γνωρίσεις νέα άτομα και να δημιουργήσεις καινούριες μοναδικές στιγμές. Μην φοβάσαι να λύσεις τα δεσμά του παρελθόντος και μην νιώθεις καθόλου ενοχές. Δεν προδίδεις κανέναν! Ο μονος που βγαίνει χαμένος είσαι εσύ τώρα, εσύ που μένεις εκεί, να επιμένεις και να θυμάσαι.

Υπάρχει τρόπος και μπορείς κι έσυ να τον βρεις. Ασε πίσω ότι σε τραβάει και ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο από εδώ και πέρα. Ανακάλυψε το δικό σου μοναδικό νόημα και πέτυχε όσα ονειρευόσουν πάντα να κάνεις! Κανείς δεν θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδια και τα όνειρα σου. Το μόνο εμπόδιο είναι ο ίδιος ο εαυτός σου. Γι αυτό, μάθε να κρατάς τα όμορφα στοιχεία του παρελθόντος, γιατί αυτά θα σε κάνουν πιο σοφό και πιο δυνατό. Εξάλλου, μην ξεχνάς, η ζωή είναι για να τη ζούμε όπως εμείς θέλουμε και επιλέγουμε. Ας μην μετανιώνουμε για καμία επιλογή μας, μόνο για τα πράγματα που θελήσαμε πραγματικά, αλλά δεν τα κάναμε ποτέ από φόβο. Γιατί ο φόβος είναι ένας ακόμη εχθρός. Μας κρατάει κι αυτός πίσω από ένα σωρό καινούριες εμπειρίες και μας εγκλωβίζει μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο κυριότερος στόχος μας πρέπει να είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας! Να ακούμε κάθε ανάγκη του και να σεβόμαστε κάθε επιλογή του. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Γιατί τότε θα ξέρουμε ότι κάναμε ό,τι γεμίζει την ψυχή μας και το μέσα μας! Όπως ξέρουμε άλλωστε, στο τέλος της μέρας είμαστε πάντοτε εμείς και ο εαυτός μας, μόνοι μας. Ας καταφέρουμε, λοιπόν, εκείνη τη στιγμή που βλέπουμε κατάματα το πρόσωπό μας στον καθρέφτη, να είμαστε περήφανοι για μας!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories