Σεξ και παιδιά στο σπίτι, γίνεται;
ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn

Σεξ και παιδιά στο σπίτι, γίνεται;


Συχνά ακούω «περιμένουμε να πάει να παίξει στης Μαρίας, ή να πάει στο σχολείο για να βρεθούμε και λίγο πιο ιδιαιτέρως».  Μόνο δηλαδή όταν προκύψουν οι κατάλληλες συνθήκες του λεγόμενου «άδειου σπιτιού» και αυτό γιατί τα παιδιά έχουν ένα δικό τους μαγικό ραντάρ, το οποίο αντιλαμβάνεται  την ερωτική αύρα των γονέων  και όταν το ζευγάρι φτάσει λίγο πιο κοντά, κάνουν την εμφάνιση τους. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν επιθυμείτε να συλλάβετε για δεύτερη φορά, ή το πάθος και ο πόθος στη σχέσης σας είναι ακόμα συναισθήματα έντονα που αναζητούν απεγνωσμένα την εκπλήρωση. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, αν μπορούν οι γονείς να κάνουν σεξ ενώ τα παιδιά είναι στο σπίτι… η απάντηση είναι ναι, μπορούν και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό! Το σεξ είναι μέρος μιας υγιούς ζωής, δηλώνει την αγάπη και την τρυφερότητα για το σύντροφο μας και είναι σημαντικό αυτό να το γνωρίζουν και να το εκτιμούν τα παιδιά. Αυτό που δεν χρειάζεται να ξέρουν είναι το κάθε πότε κάνετε σεξ!

Σαφώς και η σεξουαλική εμπλοκή δεν θα είναι ακριβώς η ίδια συγκριτικά με την περίοδο προ παιδιού. Όταν ήσασταν εσείς και ο καλός σας, πιθανά οργώνατε ολόκληρο το σπίτι, κάνοντας σεξ, στο πάτωμα, στον καναπέ, στον πάγκο της κουζίνας, τώρα όμως ιδανική λύση φαντάζει το κρεβάτι! Προκειμένου όμως να υπάρξει επαφή, εξίσου απολαυστική, το κλειδί είναι να σιγουρευτείτε πως το παιδί είναι στο δωμάτιο του και καλό θα ήταν να κοιμάται, προσέχοντας φυσικά να μην το προκαλέσετε με την ένταση του πάθους σας!

Πιο συγκεκριμένα:

– Εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή! 

Εκτός από την κλασική λύση του πρωινού σεξ, ανοίξτε τα μάτια σας, ξεχάστε πόσο πολυάσχολοι είστε, τα άγχη και την καθημερινή ρουτίνα που σας βαραίνει και εστιάστε στην προσωπική σας απόλαυση και ευχαρίστηση, καταστρέφοντας τα ουτοπικά εμπόδια που οι ίδιοι δημιουργείται. Και τι εννοώ με αυτό.. για αρχή οδηγηθείτε μαζί στην κρεβατοκάμαρα, ξαπλώστε την ίδια χρονική στιγμή, αποφεύγοντας το κλασικό, «μέχρι να ξεβαφτώ τον έχει πάρει ο ύπνος». Με αυτό τον τρόπο έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναλάβετε δράση. Ακόμα, βάλτε το παιδί για ύπνο νωρίς και αντί να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά, παρέα με ένα μπολ ποπ κορν, κλείστε την και εκμεταλλευτείτε το σκοτάδι.. μια άλλη λύση είναι το Σαββατοκύριακο να αναλάβουν babysitting οι παππούδες, έτσι θα έχετε το σπίτι όλο δικό σας. Τέλος τσεκάρετε ποια εξωσχολική δραστηριότητα απασχολεί εποικοδομητικά το σπλάχνο σας, κανονίζοντας την ίδια ώρα ένα ρομαντικό ραντεβού με το σύζυγο σας. Ίσως λίγο διακινδυνευμένο, γιατί μπορεί κάτι να προκύψει και να επιστρέψει απροειδοποίητα, ωστόσο θυμηθείτε.. η προσπάθεια μετράει.

-Το κλειδί στην κλειδαριά! 

Συνηθίζεται να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, είτε κοιμάστε, είτε πάτε προς νερού σας, για ευνόητους λόγους ασφαλείας; Κατανοητό αλλά όχι δεκτό. Ξεκινήστε να κλείνεται την πόρτα ή ακόμα και να κλειδώνετε. Αλλάξτε τακτική, μαθαίνοντας στο παιδί σας τη σημασία του προσωπικού χώρου και το σεβασμό αυτού αλλά και των άλλων ανθρώπων Εφόσον  μιλάμε για ένα παιδί και όχι για ένα μωρό που μπορεί να πέσει από την κούνια του, διδάξτε του, πως όταν βλέπει την πόρτα κλειστή, οφείλει να χτυπάει πριν εισέλθει. Το συγκεκριμένο μάθημα είναι το νούμερο 1 στη ζωή του παιδιού σας, προκειμένου να απολαύσετε λίγες στιγμές με το σύζυγό σας.

– Προσοχή στην ένταση..

Βρίσκεστε στο δωμάτιο σας, έτοιμοι για την πιο εξτριμ σας αποστολή, αλλά φοβάστε ότι θα γίνετε ακουστικά αντιληπτοί από το παιδί σας; Η λύση είναι απλή.. μπορείτε να αφήσετε ενεργοποιημένη την τηλεόραση με ήχο τέτοιο ώστε να εξυπηρετεί το σκοπό σας,, είτε στο δικό σας δωμάτιο είτε γενικότερα στο σαλόνι, ή να βάλετε μουσική από τον υπολογιστή σας, το κινητό σας ή το στερεοφωνικό και τέλος μην ξεχάσετε να ελέγξετε το κρεβάτι σας για τυχόν ανεπιθύμητους ήχους και τριξίματα. Έτσι θα εκφραστείτε πιο ελεύθερα και όχι απαραίτητα στη σίγαση.

-Κι αν έχουμε μωρό;

Στην περίπτωση που έχετε μωρό και συνήθως η κούνια του βρίσκεται στο δικό σας δωμάτιο, μπορείτε απλά να μετακινηθείτε σε κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού σας.! Τις περισσότερες φορές οι νέες μητέρες αισθάνονται ενοχικά αν επιτρέψουν  στον εαυτό τους να απολαύσει, σκεπτόμενες πως προδίδουν το παιδί τους, που έχει πιο σημαντικές ανάγκες.. Μην αγχώνεστε λοιπόν, πως το βρέφος θα σηκωθεί να σας επιπλήξει. Το αποτέλεσμα θα είναι να κάνετε λίγο πιο πικάντικη τη σχέση σας, δοκιμάζοντας «ανεξερεύνητους» χώρους του σπιτιού!

Βιβλιογραφία:

-How to have sex when there are kids in the house – Kidspotwww.kidspot.com.au

-How to Have a Sex Life When You Have Kids – Rachael …medium.com ›

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Γραμμένο από
Παναγοπούλου Ειρήνη, Κλινική Ψυχολόγος, MSc.

Archives

Categories