Ψtalk: “Ζητιανεύω την προσοχή της μητέρας μου”
Ψtalk: “Ζητιανεύω την προσοχή της μητέρας μου”

Ψtalk: “Ζητιανεύω την προσοχή της μητέρας μου”

Γεια σας. Η μητέρα μου δεν μπορεί να καταλάβει ότι από την μέρα που γέννησε η αδελφή μου, εγώ είναι σαν να μην υπάρχω. Ασχολείται με τα προβλήματα της αδελφής μου όλη μέρα! Δεν ξέρω αν έχω δίκιο που νιώθω έτσι. Έρχομαι πολλές φορές σε σημείο να ζητιανεύω την προσοχή της. Είμαι 35 ετών, πρόσφατα παντρεμένη αλλά χωρίς παιδάκι ακόμα. Όταν ,πια, κάνω παράπονο το λέω με άσχημο τρόπο γιατί έχω φτάσει στα όριά μου με αποτέλεσμα να μαλώνουμε .Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ…

Από την: Μαρίνα


Αγαπητή Μαρίνα,

Καταρχάς σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τις σκέψεις σου και τους προβληματισμούς σου. Από το μήνυμα σου καταλαβαίνω ότι βρίσκεσαι σε μια δύσκολη κατάσταση που σε προβληματίζει αρκετά.

Οι σχέσεις μας με τους γονείς μας είναι ιδιαίτερες και όσο χρονών και εάν φτάσουμε πάντα δίπλα τους θα υιοθετούμε τον ρόλο του παιδιού. Πολλές φορές θα μας βγαίνουν παράπονα και μια «άτυπη» προσπάθεια να τραβήξουμε την προσοχή τους. Όλα τα παιδιά θέλουν να έχουν την προσοχή των γονέων τους. Είναι απολύτως φυσιολογικό κάποια στιγμή να αισθανθούμε παραμελημένοι. Θα εστίαζα περισσότερο όχι στο «εάν έχεις δίκιο ή όχι», αλλά στο συναίσθημα σου. Μπορεί πράγματι να έχουμε παρεξηγήσει την κατάσταση ή να συμβαίνει μέχρι έναν βαθμό.

Οι οικογένειες από την αρχή της δημιουργίας τους λειτουργούν με βάση κάποιους ρόλους. Η κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της ρόλους και τις δικές της ισορροπίες. Σίγουρα η έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένεια μπορεί να δημιουργήσει νέες καταστάσεις. Αλλά αυτό δεν είναι κακό. Είναι συχνό φαινόμενο οι γονείς να δίνουν την προσοχή τους στο παιδί που την δεδομένη στιγμή δυσκολεύεται, ωστόσο από την στιγμή που η ίδια αισθάνεσαι αδικημένη δεν μπορούμε να παραλείψουμε το συναίσθημα σου. Το θέμα το οποίο μας ταλανίζει όλους μας, κυρίως στα πλαίσια της οικογένειας, είναι ότι δεν εκφραζόμαστε. Κρατάμε τα συναισθήματα μας μέχρι να γίνει η μεγάλη «έκρηξη» και η κατάσταση να φύγει εκτός ελέγχου.

Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με την μητέρα σου σε ένα πλαίσιο έκφρασης και ηρεμίας. Θυμήσου ότι θέλεις να σε ακούσει και να εκφραστείς . Σκοπός δεν είναι να μαλώσεις, αλλά να μπορέσει και η μητέρα σου να δει την κατάσταση από τα δικά σου ίσως μάτια. Η συζήτηση θα είναι περισσότερο ωφέλιμη για εσένα εάν προσεγγίσεις την μητέρα σου ενώ βρίσκεστε και οι δύο σε μια ήρεμη συναισθηματική κατάσταση.

Εάν βλέπεις ότι η κατάσταση της έκρηξης και του θυμού που βιώνεις συνεχίζεται για αρκετό διάστημα θα μπορούσες να συμβουλευτείς ένα ειδικό ψυχικής υγείας.

Ελπίζω να σε βοήθησα με τις σκέψεις μου και σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι καλά! Είμαι στην διάθεση σου για οτιδήποτε χρειαστείς.

Πέρη

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com