Ψtalk: “Το άγχος για την δουλειά, μου δημιουργούσε αϋπνίες”

Ψtalk: “Το άγχος για την δουλειά, μου δημιουργούσε αϋπνίες”

Το άγχος που μου προκαλούσε η προηγούμενη δουλειά μου βγήκε σε βασανιστικές αϋπνίες. Έπινα ηρεμιστικά για να κοιμηθώ. Παραιτήθηκα και μπόρεσα να κοιμηθώ χωρίς χάπια. Τώρα φοβάμαι πως μόλις ξανά αρχίσω καινούργια δουλειά θα μου συμβεί το ίδιο. Το σκέφτομαι καθημερινά. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω.

Από την: Πόπη


Αγαπητή Πόπη,

σ’ ευχαριστούμε που μοιράστηκες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις. Από τα λόγια σου κατανοώ πως περνάς μια περίοδο έντονης ψυχολογικής πίεσης. Το ότι ανοίχτηκες και μοιράστηκες την ιστορία σου είναι  το πιο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση και διαχείριση των δυσκολιών σου.

Σίγουρα το γεγονός πως το άγχος της δουλειάς σου σε οδήγησε σε αϋπνίες και κατ΄ επέκταση στη λήψη φαρμάκων για να κοιμηθείς, σημαίνει πως έφτασες στα όριά σου. Είναι πολύ σημαντικό ότι κατάλαβες από που προέκυπτε η αγωνία σου και έκανες κάτι για να βάλεις τέλος σε αυτή, με το να παραιτηθείς από τη δουλειά σου. Θα σου σύστηνα να σκεφτείς τους παράγοντες  που σε οδήγησαν να βιώνεις τόσο έντονο στρες. Οφείλεται στις πολλές ώρες εργασίας, στον φόρτο εργασίας, στη σχέση σου με τους συναδέλφους σου; Αν αναλογιστείς τα ερωτήματα αυτά, θα κατανοήσεις αν το άγχος σου προερχόταν από την εργασία σου αυτή καθαυτή ή σε κάποιες από τις συνθήκες της δουλειάς σου. Αν η αϋπνία δεν πηγάζει από την δουλειά γενικότερα, νομίζω πως δεν θα πρέπει να φοβάσαι μια νέα θέση εργασίας. Θα έχεις ήδη αναλογιστεί τι σε κάνει να μην νιώθεις άνετα σε ένα περιβάλλον εργασίας, τι σε αγχώνει, τι σε οδηγεί στα όριά σου. Στο ενδεχόμενο να βρεις παρόμοιες συνθήκες σε ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον θα ξέρεις πότε δεν είναι ένα περιβάλλον στο οποίο μπορείς εσύ να είσαι ψυχολογικά καλά και θα ξέρεις πως πρέπει να απομακρυνθείς από αυτό.

Παράλληλα, θα σου σύστηνα, σε περίπτωση που ήδη δεν το έχεις κάνει, να μιλήσεις στα κοντινά σου άτομα για αυτά που σε προβληματίζουν. Και μόνο η απώλεια του ύπνου είναι ένα βάρος μεγάλο να το σηκώνεις μόνη σου, πόσο μάλλον η λήψη φαρμάκων  και το άγχος για μια επόμενη εργασία. Επίσης, θα σε βοηθούσε πολύ ένας ειδικός ψυχικής υγείας. Θα μπορέσεις να του μιλήσεις ανοιχτά χωρίς να σε κρίνει, σε ένα ασφαλές πλαίσιο για ό τι σε προβληματίζει και σε αγχώνει. Θα σε βοηθήσει πολύ να διαχειριστείς και το άγχος μιας επόμενης δουλειάς.

Αγαπητή Πόπη, καταλαβαίνω πως βρίσκεσαι σε μια κατάσταση που ίσως να σου μοιάζει αδιέξοδη και πιεστική ταυτόχρονα. Είναι λογικό κι έχεις δίκιο να βιώνεις τα συναισθήματα αυτά. Παρόλα αυτά, από το μήνυμα σου κατανοώ, πως είσαι ένα άτομο που αναγνωρίζεις τις ανάγκες σου και έχεις τη θέληση να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να κάνεις όλα τα βήματα που θα σε κάνουν να νιώθεις ψυχικά ήρεμη και στη ζωή σου γενικότερα αλλά και στην εργασία σου.

Είμαστε στη διάθεση σου για οτιδήποτε χρειαστείς.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories