Ψtalk: ”Μετά από μια αποβολή δημιουργήθηκε ένα φαύλος κύκλος αρνητικών συναισθημάτων”
Ψtalk: ”Μετά από μια αποβολή δημιουργήθηκε ένα φαύλος κύκλος αρνητικών συναισθημάτων”

Ψtalk: ”Μετά από μια αποβολή δημιουργήθηκε ένα φαύλος κύκλος αρνητικών συναισθημάτων”

Ύστερα από μια αποβολή και 3 χρόνια προσπαθειών για μωράκι, πολλά κλάματα και στεναχώρια αποφασίσαμε να ξαναπροσπαθήσουμε όμως όταν πλησιάζουν οι γόνιμες μέρες, από το άγχος μου κλαίω και φοβάμαι και γενικά επικρατεί πάλι ένας φαύλος κύκλος. Περίοδος, κλάμα, στεναχώρια. Τι να κάνω;

Από την: Βίκυ


Αγαπητή Βίκυ,

σ’ ευχαριστούμε θερμά που μοιράζεσαι ένα τόσο ευαίσθητο και δύσκολο θέμα για εσένα και ελπίζω να φανώ πραγματικά βοηθητική.

Η απώλεια μετά από μια αποβολή είναι μια πραγματικά δύσκολη συναισθηματική περίοδος για μια γυναίκα καθώς καλείται να τη διαχειρισθεί και κατά σειρά να την πενθήσει. Το άτομο βιώνει έντονα δυσάρεστα συναισθήματα συνήθως όπως λύπη, θυμό, απογοήτευση και συναισθηματική απόσυρση. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες αποτελεί μια από τις πιο τραυματικές εμπειρίες στη ζωή των γυναικών που την έχουν βιώσει.

Αρκετές γυναίκες βιώνουν τα γνωστά πέντε στάδια του πένθους. Αρχικά, η άρνηση του γεγονότος, μετά ο θυμός για αυτό που της συνέβη, η διαπραγμάτευση όπου επιρρίπτει ευθύνες για ενδεχόμενες αιτίες που προκάλεσαν το γεγονός, καταθλιπτική συμπτωματολογία όπου αποσύρεται συναισθηματικά από τους άλλους και υπάρχει μειωμένη λειτουργικότητα και καμία θετική προσμονή για το μέλλον και τέλος το στάδιο της αποδοχής. Είναι το τελευταίο στάδιο το οποίο αφορά στην αντίληψη του ατόμου όσον αφορά στο γεγονός, δηλαδή ότι δεν αλλάζει κάτι αν εξακολουθεί να βιώνει την κατάσταση κατά αυτό τον τρόπο και πως η ζωή μπορεί να συνεχιστεί.

Όπως αναφερθήκαμε και πριν, η αποβολή αποτελεί μια τραυματική εμπειρία για τις περισσότερες γυναίκες και αυτό έχει ως επόμενο να δημιουργούνται κάποια συμπτώματα όπως στρες και έντονη συναισθηματική φόρτωση ιδιαίτερα όταν νιώθουμε ότι ακουμπάμε ξανά το πληγωμένο κομμάτι μας που στην περίπτωσή σου είναι οι εκ νέου προσπάθειες σύλληψης. Αν αισθάνεσαι ότι τα συναισθήματα αυτά σε επηρεάζουν έντονα θα σου συνιστούσα να απευθυνθείς σε ειδικό για να το διαχειριστείτε μαζί και να απαλλαχτείς από τον φαύλο κύκλο των δύσκολων αυτών συναισθημάτων.

Επιπρόσθετα όπως αντιλαμβάνεσαι Βίκυ, σε μια τέτοια ευαίσθητη περίοδο είναι πολύ σημαντικό να προσπαθείς να φροντίζεις την ψυχική σου υγεία όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό. Είναι σημαντικό να μιλάς για αυτό, αν σε ανακουφίζει ώστε να μη κρατάς αυτά τα δύσκολα συναισθήματα μέσα σου. Προσπάθησε να μοιραστείς τις σκέψεις σου, τους φόβους σου, τις απογοητεύσεις σου με τον άνθρωπό σου καθώς είστε μαζί σε όλο αυτό και μόνο έτσι μπορεί να μοιραστεί το ψυχικό βάρος. Αν έχεις άλλους στενούς ανθρώπους που αισθάνεσαι κοντά, θα μπορούσες να απευθυνθείς και σε εκείνους ίσως με τον τρόπο τους να σε ανακουφίσουν και εκείνοι.

Τέλος θα ήθελα να κλείσουμε με την τοποθέτηση που θεωρώ πως σου ταιριάζει: “ανεξάρτητα από το τι είδος προκλήσεων ή δυσκολιών ή επώδυνων καταστάσεων έχετε να αντιμετωπίσετε στη ζωή σας, όλοι έχουμε κάτι βαθιά μέσα μας, που μπορούμε να φτάσουμε και να βρούμε την εσωτερική δύναμη να τα ξεπεράσουμε” , Alana Stewart.

Ελπίζω να φάνηκα βοηθητική και εύχομαι όλα να πάνε όπως τα θες από εδώ και στο εξής. Στη διάθεσή σου για ό τι χρειαστείς.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com