Ψtalk: “Έχω δεχτεί 4 χρόνια τώρα τόση ψυχολογική βία που πλέον δεν ξέρω αν είμαι άχρηστη η χρήσιμη”
Ψtalk: “Έχω δεχτεί 4 χρόνια τώρα τόση ψυχολογική βία που πλέον δεν ξέρω αν είμαι άχρηστη η χρήσιμη”

Ψtalk: “Έχω δεχτεί 4 χρόνια τώρα τόση ψυχολογική βία που πλέον δεν ξέρω αν είμαι άχρηστη η χρήσιμη”

Λοιπον η ιστορία μου ξεκινάει κάπως έτσι μεγάλωσα σε ενα περιβάλλον με σχεδόν καθολική απουσία πατερα ο ποιος εθισμένος στην καναβη η μαμά παντα φρόντιζε να μην μας λυοει κατι.. Τα χρόνια πέρασαν οθ γονεις μου χώρισαν ευτηχως δεν είχαν καμια εποικινωνια μεταξύ τας ευτιχως δεν ζησανε τσακωμούς κ φασαρίες σπούδασα ώσπου ήρθε ο καιρός γνώρισα εναν ανθρωπο εκανα μια κόρη κ το χειροτερο ήταν οτι βαδισα μια σχέση πανω σε ενα σωρο δικά του αποθημενα διαλυμενοι οικογένεια τσακωμούς απο την οικογένεια τ χειραγώγηση εγώ έσπασαν τα νεύρα μου κράτησαν πολλά μέσα μου ωσπουψξεσπαω συνέχεια των δικαιωλογουσα κ τώρα είμαι έτοιμη να τον χωρισω αλλά φοβάμαι το μετα τι κάνω πως ζω το παιδι μου ; θα έχω την ρετσινια της χωρισμένες που αυτόματα θα περάσει και στην κόρη μου ; και αν ξανά πληγωθω ! Τόσο αχώριστη είμαι που δεν μπόρεσα να επθλεξψ εναν σωστό συντοφο ; έχω δεχτεί 4 χρόνια τώρα τόση ψυχολογικη βία τσακωμούς που πλέον δεν ξέρω αν είμαι άχρηστη η χρήσιμη και είμαι μόλις 26 ετων κάθε απάντηση δεκτή . ..ευχαριστώ

Από τον/την: Ζωη


Γεια σου Ζωή,

σωστά που ξεκινάς την ιστορία σου από την πατρική σου οικογένεια. Σχεδόν πάντα, το πως σχετιζόμαστε με τον σύντροφο μας έχει να κάνει με το τι μάθαμε για τις σχέσεις, την οικογένεια και την αγάπη από τους γονείς μας.
Φαίνεται ότι τα παιδικά σου χρόνια ήταν δύσκολα. Πολύ πιθανόν να έμαθες από τους γονείς σου και τη σχέση τους ότι οι σχέσεις είναι δύσκολες, ότι οι γυναίκες υπομένουν και προσπαθούν πάρα πολύ να αντέξουν και να κρατήσουν τη σχέση ακόμα κι αν είναι δύσκολη ή δεν περνάνε καλά. Τελικά οι γονείς σου χώρισαν και σχεδόν πάντα ο χωρισμός είναι μία προσπάθεια να ξαναβρούμε τον εαυτό μας.

Συνήθως ο σύντροφος και η σχέση που φτιάχνουμε μαζί του ακολουθεί ένα κρυφό μοτίβο, καλά μαθημένο. Διαλέγουμε ασυνείδητα έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να μας δώσει αυτό που θέλουμε ώστε να επαναλάβουμε την προσωπική μας ιστορία. Όλο αυτό δεν γίνεται συνειδητά ούτε με επίγνωση. Το ακολουθούμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Τι εξυπηρετεί όμως;
Τις περισσότερες φορές μας βοηθάει να καταλάβουμε και να εξοικειωθούμε με αυτά που ζήσαμε, άλλες φορές επιβεβαιώνει κάποια κρυφή άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας και τις σχέσεις, όπως “δεν αξίζω να αγαπηθώ” ή “όλοι οι άντρες είναι σκληροί”, ή ακόμα και το ότι “οι γυναίκες υποφέρουν ή πρέπει αν υπομένουν τα πάντα” και άλλα αντίστοιχα και πολύ προσωπικά του καθενός. Αυτές οι απόψεις, είναι ενσωματωμένες μέσα μας και λειτουργούν χωρίς εμείς να το καταλαβαίνουμε. Όσο περισσότερη επίγνωση αποκτάμε όλων των πεποιθήσεων, αξιών και τρόπων συμπεριφοράς που έχουμε ενδοβάλει τόσο λιγότερη επιρροή ασκούν πάνω μας.

Τα πράγματα δυσκολεύουν κι άλλο από τη στιγμή που κάνεις παιδί, καθώς αρχίζεις να σκέφτεσαι για δύο. Οι αγωνίες που έχεις για το μετά είναι πολύ λογικές και κατανοητές. Ανακινούνται πολλά πρακτικά θέματα, όπως το οικονομικό και ο χρόνος. Δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι ο κύριος υπεύθυνος ενός παιδιού, όμως θέλω να σου πω ότι δεν είναι ακατόρθωτο.
Το διαζύγιο δεν φέρνει καμιά ρετσινιά στην πραγματικότητα, ούτε σε σένα, ούτε στο παιδί σου. Στις μέρες μας είναι πολύ συνηθισμένο και αποδεκτό από το μεγαλύτερο μέρος του πλυθησμού. Νομίζω ότι εσύ η ίδια κρίνεις τον εαυτό σου που σκέφτεσαι να χωρίσεις. Συνήθως αυτή η αγωνία για το τι θα πουν οι άλλοι για μας, ξεκινάει από το τι λέμε εμείς για τον εαυτό μας.

Μία δύσκολη και δυσλειτουργική σχέση έχει μεγάλη συνέπεια στον ψυχισμό μας. Μπορεί να ρίξει την αυτοπεποίθηση μας και να μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν τα καταφέρνουμε ή όπως λες κι εσύ δεν ξέρεις αν είσαι άχρηστη ή χρήσιμη. Πολλά πράγματα ανακινούνται μέσα μας καθώς διατηρούμε μία δύσκολη σχέση, όπως θλίψη, θυμός με τον εαυτό μας που μπήκαμε σε κάτι τέτοιο ή που δεν βγαίνουμε από αυτό, θυμός με τον άλλον που είναι όπως είναι, μοναξιά, αδυναμία και άλλα πολλά.
Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να σε βοηθήσεις και νε φροντίσεις. Να πάρεις τον χρόνο να σε ακούσεις και να κατανοήσεις τις ανάγκες σου. Να αναρωτηθείς τι χρειάζεσαι και πως θα φτάσεις να το πετύχεις.

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας μπορεί να σε βοηθήσει πολύ να νιώσεις πιο δυνατή και να αναλάβεις τις αποφάσεις σου και τα επόμενα βήματα. Μπορεί επίσης, να σε βοηθήσει να νιώσεις λιγότερο μόνη και να δεις καλύτερα τι πραγματικά συμβαίνει μέσα σου και στη σχέση σου.
Το να ζητάς βοήθεια είναι πολύ σημαντικό και κρύβει δύναμη.

Τέλος, θέλω να σου πω ότι οι σχέσεις είναι από τα πιο δύσκολα θέματα, το να φτιάξω μία σχέση και να την διατηρήσω και να είναι λειτουργική θέλει πολλή δουλειά και φροντίδα και από τους δύο. Πρώτα χρειάζεται ο καθένας να γνωρίσει τον εαυτό του και τις ανάγκες του και έπειτα να μάθει να είναι με τον άλλον σεβόμενος πάντα τον εαυτό του.

Η καλή σχέση δεν έρχεται τυχαία στη ζωή μας, αλλά ξεκινά από την αγάπη για τον εαυτό μας.

Εσύ πως σχετίζεσαι με σένα;

Εύχομαι να βρεις τις απαντήσεις μέσα σου με αγάπη και φροντίδα και να έχεις μία καλή συνέχεια.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com