in

Ψtalk: “Είμαι ερωτευμένος με δύο κοπέλες”

Απαντά η Βαλεντίνα Αλαφογιάννη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Ψυχοθεραπεύτρια

Καλησπέρα. Είμαι αγόρι 24 ετών. Συναναστρέφομαι τον τελευταίο καιρό με 2 κοπέλες. Νιώθω ότι είμαι ερωτευμένος και με τις 2. Δεν ξέρω αν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο… Αισθάνομαι ότι έχω βρεθεί σε αδιέξοδο. Φυσικά, δεν γνωρίζουν η μία την ύπαρξη της άλλης. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Ευχαριστώ πολύ

Από τον: Μιχάλη


Αγαπητέ Μιχάλη,

σε ευχαριστούμε για το θάρρος σου να εκφράσεις τις απορίες σου στην σελίδα μας. Η αλήθεια είναι ότι για να μπορέσω να είμαι πιο ακριβής στην απάντησή μου θα ήθελα να γνωρίζω το διάστημα που συναναστρέφεσαι αυτές τις δύο κοπέλες. Αυτή η πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη για να καταλάβω πόσο ουσιαστική είναι η γνωριμία σας, διότι υποπτεύομαι πως πρόκειται για το συναίσθημα του ενθουσιασμού που πολύ συχνά βιώνουμε όλοι η άνθρωποι από τις συναναστροφές μας. Ωστόσο, αν εσύ νιώθεις πως είσαι ερωτευμένος, κάτι περισσότερο θα ξέρεις μιας κι εσύ το αισθάνεσαι.

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για τα ερωτικά συναισθήματα, πως πρέπει να αφορούν μόνο έναν άνθρωπο τη φορά, εφόσον είμαστε πολυγαμικά όντα εκ φύσεως. Αυτό που μπορεί να σε μπερδεύει είναι το γεγονός πως η κοινωνία μας έχει δομηθεί με βάση το μονογαμικό πρότυπο σχέσης κι οτιδήποτε άλλο μας παραξενεύει, αλλά ακόμη και το μονογαμικό πρότυπο αφορά τον μονό αριθμό σχέσης ανά φορά κι όχι το για πόσους ανθρώπους αισθάνεται κάποιος έλξη. Δεν υπάρχει, λοιπόν, τίποτα κακό ή περίεργο σε αυτό που σου συμβαίνει.

Αναρωτιέμαι αν το κοινωνικό πρότυπο της μονογαμίας σε έχει επηρεάσει συναισθηματικά στο πώς μπορεί να νιώθεις με τον εαυτό σου που επιθυμεί πάνω από ένα άτομο. Από την άλλη αν θεωρείται απαραίτητο  να επιλέξεις μια από τις δυο κοπέλες, τότε θα σου πρότεινα να περάσεις ποιοτικό χρόνο και με τις δύο ώστε να γνωριστείτε καλύτερα και μέσα από την ανθρώπινη επικοινωνία να ανακαλύψεις με ποια έχεις περισσότερα κοινά σημεία, ιδεολογικά αλλά και πιο πρακτικά, με ποια αισθάνεσαι περισσότερη εμπιστοσύνη, ποια πληροί τα ατομικά σου κριτήρια έτσι ώστε να αποτελεί τον άνθρωπο που θα ήθελες να μοιραστείς την καθημερινότητα σου μαζί του. Ο χρόνος πολύ συχνά είναι μια καλή επιλογή όταν βρισκόμαστε σε δίλημμα. Το ερωτικό ενδιαφέρον από μόνο του δεν αρκεί διότι είναι ένα στοιχείο που φθήνει, αν η σχέση δεν βασιστεί στην ουσιαστική επικοινωνία, στον σεβασμό και στην εμπιστοσύνη. Συνεπώς φρόντισε μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για εσένα, να απομακρύνεις τις ενοχές της κοινωνικής ηθικής και να δεις με καθαρότερο βλέμμα ποια κοπέλα σου ταιριάζει περισσότερο.

Εύχομαι να κάλυψα κάπως το ζήτημα και θα είμαστε στη διάθεση σου για οποιαδήποτε άλλη απορία.


Η στήλη Ψtalk έχει περισσότερο συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν αντικαθιστά την Ψυχοθεραπεία ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο παρέμβασης.

Στείλε και εσύ τον δικό σου προβληματισμό ανώνυμα και λάβε απάντηση από ειδικό ψυχικής υγείας εδώ

What do you think?

13 Points
Upvote Downvote

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Loading…

0

Ψυχικές Διαταραχές και συσχέτιση με Εγκληματικότητα.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ