Ψtalk: “Είμαι 21, σπουδάζω, είμαι οικονομικά επιτυχημένος και δεν έχω στόχους στον ορίζοντα.”
Ψtalk: “Είμαι 21, σπουδάζω, είμαι οικονομικά επιτυχημένος και δεν έχω στόχους στον ορίζοντα.”

Ψtalk: “Είμαι 21, σπουδάζω, είμαι οικονομικά επιτυχημένος και δεν έχω στόχους στον ορίζοντα.”

Είμαι 21, σπουδάζω, είμαι ήδη οικονομικά επιτυχημένος και δεν έχω στόχους στον ορίζοντα. Έχω καταφέρει αυτό που θα σκεφτόταν κάνεις όταν θα τον απασχολούσε για την επόμενη δεκαετία από τώρα και δεν ξέρω που να κατευθυνθώ τι να κάνω

Από τον/την:ΚΚ


Αγαπητέ/ή  ΚΚ

Σε ευχαριστούμε πολύ που θέλησες να μοιραστείς μαζί μας κάποιες από τις σκέψεις σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, καθώς μεγαλώνουμε ή/και περνάμε από κάποια μεταβατικά στάδια (πχ. ακαδημαϊκά, επαγγελματικά, προσωπικά-σχεσιακά), ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα για τα επόμενα βήματα που πρέπει ή που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Ενδεχομένως να σκεφτόμαστε πως πρέπει να χαράξουμε μία συγκεκριμένη πορεία μέχρι το τέλος της ζωής μας, κάτι το οποίο μας δημιουργεί μία σύγχυση και μας κάνει να αισθανόμαστε άγχος.

Κατανοώντας αυτή την αβεβαιότητα με βάση αυτά τα οποία γράφεις, αυτό που εγώ θα σου πρότεινα, είναι να εστιάσεις στο εδώ και τώρα. Πολλές φορές οι ερωτήσεις –που ξεκινούν από την παιδική μας ακόμα ηλικία- όπως πχ. «τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις?»,  είναι φορτισμένες με συναισθήματα αγωνίας και άγχους, τα οποία ενδέχεται μερικές φορές να μην είναι καν δικά μας. Σίγουρα ο καθένας από εμάς θα ήθελε να ασχοληθεί με κάτι ή/και να διαπρέψει σε αυτό, όμως λίγοι είναι αυτοί οι οποίοι γνώριζαν από την εφηβική ακόμα ηλικία με τι θα ήθελαν να καταπιαστούν και πολλοί είναι αυτοί που τα κατάφεραν μετέπειτα σε κάποιο τομέα, δίχως όμως να γνωρίζουν ή να έχουν διασφαλίσει εκ των προτέρων πως θα επιτύχουν ή πως στα σίγουρα θα τους αρέσει αυτό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις επομένως, είναι να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί σήμερα.

Αν από την άλλη δυσκολεύεσαι στο να βρεις αυτό το οποίο σε ευχαριστεί αυτή τη στιγμή,  θα μπορούσες να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις πράγματα και ιδέες, ώστε η απάντηση να έρθει εκ των υστέρων. Θα βρεις τι είναι αυτό με το οποίο θες να ασχοληθείς μόνο αφού θα έχεις αποκλείσει ποια είναι αυτά που δεν θες και για να είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι δεν θες, θα πρέπει να δοκιμάσεις. Επομένως αποκόμισε καινούργιες εμπειρίες, επικοινώνησε με άτομα διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και μάθε πληροφορίες.

Ακόμα θα ήταν πολύ βοηθητικό θα μάθεις να αναγνωρίζεις τα συναισθήματα που σου προκαλούν οι σκέψεις σου. Αρκετοί άνθρωποι δυσκολεύονται να αναγνωρίζουν το πώς αισθάνονται και καλό θα ήταν να ρωτάς τον εαυτό σου κάποιες φορές για το πώς νιώθεις, καθώς το συναίσθημά μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως προς την καθοδήγησή μας πάνω σε αυτό που μας αρέσει περισσότερο ή λιγότερο.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις πως δεν υπάρχει μόνο μία σωστή -ή λανθασμένη- κατεύθυνση, αλλά πολλές κατευθύνσεις  στις οποίες μπορείς να κινηθείς.

Ελπίζω το κείμενό μου να σου έδωσε τροφή για σκέψη.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com