Ψtalk: “Θέλω να ξεπεράσω την πρώην φιλία μου με τη συννυφάδα μου”
Ψtalk: “Θέλω να ξεπεράσω την πρώην φιλία μου με τη συννυφάδα μου”

Ψtalk: “Θέλω να ξεπεράσω την πρώην φιλία μου με τη συννυφάδα μου”

Καλησπέρα σας! Θέλω να με βοηθήσετε να ξεπεράσω τη διακοπή φιλίας μας με τη συννυφάδα μου. Ήμασταν πολύ καλές φίλες και τώρα μιλάμε μόνο τυπικά. Μου έκανε πολύ κακό. Mε πρόσβαλλε, με μείωσε, άρχισα να νιώθω μειονεκτικά. Θέλω να πάψω να σκέπτομαι και να στενοχωριέμαι κάποιες φορές. Μένουμε πλέον πάνω κάτω οπότε την βλέπω. Απλά θέλω να πάψω να υπεραναλύω πράγματα κ να γίνω αναίσθητη απέναντι της!

Από την: Γιώτα


Αγαπητή μου Γιώτα,

Σε ευχαριστούμε πολύ για το μοίρασμα του προσωπικού σου αυτού ζητήματος.

Το να χάνουμε άτομα από την καθημερινότητά μας είναι μία ιστορία δύσκολη, είτε είναι φίλοι είτε σύντροφοι, ακόμα και συγγενείς. Ξαφνικά μία στενή σχέση γίνεται τυπική κι απρόσωπη, κάτι που αφενός διαταράσσει τη διάθεσή μας και αφετέρου την καθημερινότητά μας και τη συνήθεια να έχουμε αυτό το άτομο στη ζωή μας. Στη δική σου περίπτωση, μάλιστα, τα πράγματα περιπλέκονται λίγο περισσότερο, δεδομένου ότι διέκοψες σχέσεις με ένα άτομο που κατείχε διπλό ρόλο στη ζωή σου: αυτόν του συγγενή και της φίλης.

Αρχικά, χαίρομαι πολύ που μέσα σε αυτή τη σχέση αναγνώρισες τα όριά σου και αντίκρισες συμπεριφορές που σου έκαναν κακό, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο να το καταφέρει κανείς. Θέλω πολύ να σε ρωτήσω, πως είσαι εσύ με όλα αυτά που συνέβησαν; Πως είναι για σένα αυτή η απώλεια της φίλης σου από τη ζωή σου;

Καταλαβαίνω το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι μία τέτοια περίοδος και είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλεις να το ξεπεράσεις γρήγορα. Ωστόσο, για να μπορέσεις να αφήσεις πίσω αυτό που συνέβη, χρειάζεται πρώτα να το επεξεργαστείς. Χρειάζεται να το σκεφτείς, να το θρηνήσεις και όλη αυτή την ένταση και τη στενοχώρια να την εκφράσεις. Δώσε χρόνο και χώρο στον εαυτό σου να στενοχωρηθεί. Ο, τι κι αν πέρασες, έχασες μία φίλη και αυτό χρειάζεται το χρόνο του ώστε να «χωνευτεί».

Ακόμη, γράφεις πως αισθάνεσαι την ανάγκη να γίνεις αναίσθητη απέναντί της. Φαντάζομαι πως είναι πολύ δύσκολο να τη βλέπεις καθημερινά εφόσον, αν και δεν έχει πια το ρόλο της φίλης, διατηρεί το ρόλο της συννυφάδας. Είναι λογικό να θέλεις να «παγώσεις» κάθε σκέψη και συναίσθημα για εκείνη, προφυλάσσοντας ασυνείδητα τον εαυτό σου από το να νιώσει κάτι δυσάρεστο, εντούτοις αυτό δε μπορεί να γίνει τόσο αυτόματα και γρήγορα. Μόνο όταν αφήσεις τον εαυτό σου να αισθανθεί και τα δυσάρεστα συναισθήματα και όλη αυτή η κατάσταση «κλείσει» μέσα σου και ολοκληρωθεί, θα μπορέσεις να γίνεις πιο σταθερή και να μην επηρεάζεσαι τόσο πολύ από την παρουσία της. Σταδιακά, θα καταφέρεις να κρατήσεις την ισορροπία ανάμεσα στο ρόλο που είχε για σένα παλιά και στο ρόλο που έχει τώρα.

Προκειμένου να εξωτερικεύσεις και να εκφράσεις τα συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατάσταση αυτή, χρειάζεται να θέσεις ως προτεραιότητα τον εαυτό σου, δίνοντάς του χρόνο. Ακόμα, μπορείς να αρχίσεις να κρατάς ένα ημερολόγιο, όπου κάθε μέρα μπορείς να γράφεις ο, τι σκέφτεσαι, ο, τι σε προβληματίζει, ακόμα και πράγματα που θα ήθελες να πεις στη συννυφάδα σου, αποφορτίζοντας λίγο την ψυχή και τον εγκέφαλό σου.

Στη ζωή μας συναντάμε πολλούς ανθρώπους. Κάποιους τους επιλέγουμε να είναι κοντά μας, κάποιους όχι. Με κάποιους χανόμαστε, με κάποιους δημιουργούμε δυνατές σχέσεις, κάποιοι πάλι παραμένουν απλοί γνωστοί. Από όλες αυτές τις σχέσεις, όμως, παίρνουμε κάτι κοινό: Μαθαίνουμε! Από κάθε άνθρωπο που συναντούμε κάτι θα μάθουμε. Θα μάθουμε με ποια άτομα θέλουμε να συναναστρεφόμαστε και με ποια δε θέλουμε, πότε εξελισσόμαστε και πότε γυρνάμε πίσω, πότε είμαστε ο εαυτός μας, ποια είναι τα όριά μας και πως τα θέτουμε. Θα σου πρότεινα να αναρωτηθείς τι έμαθες τελικά εσύ από αυτή τη φιλία και τι νόημα έχει για σένα σήμερα. Εμπιστεύσου το χρόνο και τη θέλησή σου να προχωρήσεις και σιγά σιγά θα αποκτήσεις την εσωτερική ισορροπία που αναζητάς.

Στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς.

 

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com